Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Daras kæmpe drama


Beskrivelse


Dara drømmer om at blive skuespiller, men da hun ikke får hovedrollen i skoleforestillingen, overvejer hun om det er fordi hun er adopteret fra Cambodja eller om hun er en dårlig skuespiller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2016

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 9. juni 2016

Dara drømmer om at blive skuespiller, men da hun ikke får hovedrollen i skoleforestillingen, overvejer hun om det er fordi hun er adopteret fra Cambodja eller om hun er en dårlig skuespiller. En roman til piger på 10-12 år.

11-årige Dara drømmer om at blive skuespiller, og hun er en ægte dramaqueen. Hun bliver utrolig skuffet, da hun ikke får hovedrollen i skoleforestillingen, og det sætter mange tanker i gang om årsagen. Dara er adopteret fra Cambodja og hun bliver opmærksom på, at der ikke findes mange kendte skuespillere med udseende som hende. Hun overvejer dog også, om det kan skyldes manglende talent. På trods af modstand indvilger Dara i at deltage i dramaundervisning, og her får hun øjnene op for andre menneskers gode sider. Samtidig følger vi Daras naturlige nysgerrighed og stigende interesse for Cambodja. Bogen er en del af "Sommerfugleserien", som tager fat på de problemstillinger, der ofte rører sig hos piger i tween-årene.

Bogen er velskrevet og rammer godt med spændende emner som adoption og fremtidsdrømme. Det er spændende at følge Daras udvikling, og der er en fin beskrivelse af Daras tankegang med dagdrømmeri og vilde udbrud.

En anden bog om skuespil er fx Ikke uden FrederikkeJi. I serien "Veninder for altid" af Camilla Wandahl handler 1. del om adoption: JiEn anden bog om skuespil er fx Ikke uden Frederikke. I serien "Veninder for altid" af Camilla Wandahl handler 1. del om adoption: .