Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Darkest minds - mørke minder


Beskrivelse


Ruby har indgået en aftale med Børneforbundet, som hun ikke stoler på. I al hemmelighed bliver hun sendt afsted for at finde et flashdrive med vigtige oplysninger. Flashdrivet er højst sandsynligt hos Liam. Hvad vil der ske når hun møder han igen?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 5. okt. 2018

Anden bog i trilogien "Darkest minds", en handlingsmættet dystopi om Ruby, der er Orange og dermed i stand til at gå ind i andre menneskers tanker. Det udnytter Børneforbundet, som Ruby har indgået en aftale med. Fra 13 år.

Børneforbundet ser Ruby som et stort aktiv med sine evner som Orange, og hun er blevet leder for en lille gruppe børn, der deltager i aktioner. Liams bror, Cole, er også hos Børneforbundet, og han fortæller Ruby om et meget vigtigt flashdrive, der angiveligt rummer oplysninger om den mystiske sygdom, som alle børn er blevet ramt af. Ruby og nogle af de andre børn tager afsted på en ultrahemmelig mission, som end ikke Børneforbundets ledere må vide noget om. En mission, der involverer Liam. Hvad vil der ske når Ruby møder Liam, efter det hun har gjort ved ham? Og hvem kan hun overhovedet stole på?.

En spændende dystopi, hvor voksne generelt er nogle lede sataner, og mange børn heller ikke er til at stole på, i kampen for overlevelse. Det er en vellykket fortsættelse, hvor Ruby udvikler sig, og er blevet endnu hårdere i filten af sin træning og den umenneskelige beslutning hun tog i første bog. Den er handlingsmættet, og på trods af at den godt kan minde om en del andre dystopier, har den alligevel så godt et plot med diverse tvists, at man hurtigt bliver fanget af handlingen.

Minder om andre dystopier som fx "Divergent"-serien ( Divergent. [Bind] 1 ) og Maze runner - labyrintenDivergent. Bind 1 : AfvigerenMaze runner - LabyrintenMinder om andre dystopier som fx "Divergent"-serien ( Divergent. [Bind] 1 ) og Maze runner - labyrinten.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 22. okt. 2018

Andet bind i den dystopiske science fiction serie fortsætter ufortrødent, hvor første bind i trilogien slap. Intelligent og underholdende om end temmelig mørk og dyster. Alexandra Bracken har med sin...