Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Darkest minds - ond vilje


Beskrivelse


Science fiction. En mystisk epidemi dræber 98% af alle børn i USA. De overlevende børn udvikler overnaturlige evner, der skræmmer de voksne fra vid og sans, og de placerer børnene i lejre. 16-årige Ruby undslipper, og hun finder sammen med tre andre børn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 6. juni 2018

En mystisk epidemi dræber 98% af alle børn i USA. De overlevende børn udvikler overnaturlige evner, der skræmmer de voksne fra vid og sans, og de placerer børnene i lejre. 16-årige Ruby undslipper den lejr hun har boet i siden hun var 10, og det bliver starten på et hæsblæsende roadtrip. For dig, der elsker mørke dystopier. Fra 13 år.

Vi befinder os i en nær fremtid, hvor samfundet er gået i opløsning og alle overlevende børn enten er på flugt eller interneret. Børnene har forskellige evner, som telekinese og tankepåvirkning. Nogle af børnenes evner er mere skræmmende end andre, og Ruby lærer hurtigt at skjule sine helt særlige evner for at overleve i lejren. Første del af trilogi. Bogen er filmatiseret og har premiere i august 2018.

Det er et virkelig godt plot med en markant, dyster undertone. På trods af, at den minder om mange andre dystopier, er den tilpas original til at man bliver fanget af historien og ikke kan regne ud, hvad der kommer til at ske. Sprogligt er den en anelse klodset, og historien virker ikke helt troværdig i begyndelsen, men efterhånden som historien folder sig ud, bliver man grebet af plot og persongalleri. Bogen slutter på en måde, hvor alt kan ske, og der er ikke andet at gøre end at vente i spænding til 2'eren udkommer.

Kan sammenlignes med Maze runner - labyrinten, Divergent. [Bind] 1 og De døde vågner (Hvidt Støv-serien)Maze runner - LabyrintenDivergent. Bind 1 : AfvigerenDe døde vågnerKan sammenlignes med Maze runner - labyrinten, Divergent. [Bind] 1 og De døde vågner (Hvidt Støv-serien)Kan sammenlignes med Maze runner - labyrinten, Divergent. [Bind] 1 og (Hvidt Støv-serien).


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2018

af

af

Arne Larsen

d. 22. juni 2018

Første bind i ny dystopisk sci fi trilogi er både interessant, anderledes og nervepirrende spændende. Det lover godt. Alexandra Bracken er et totalt ubeskrevet blad på dansk, men i det store udland e...