Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Darkside


Beskrivelse


Fantasy. Der foregår mystiske ting i Jonathans hjem, når hans far er indlagt på det psykiatriske hospital. Nogen vil bortføre Jonathan, og han tvinges til at flygte. Under sin flugt opdager han den hemmelige og skjulte, uhyggelige verden midt i London: Darkside.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 3. aug. 2009

Bogen henvender sig primært til 10-12-årige yndere af fantasy- og skrækhistorier.

Den engelske forfatter Tom Becker debuterer med denne bog, der er første bind af en serie. Genremæssigt befinder bogen sig et sted mellem fantasy, gyser og krimi. Det er en velskrevet og spændende historie, som sikkert også kunne interessere lidt ældre læsere. Hovedpersonen, den 14-årige Jonathan Starling bor med sin far i et stort gammelt hus. Faderen er dog ofte indlagt på en psykiatrisk afdeling. Nogen bryder da ind i deres hjem, og en parfumeduftende orangehåret kvindelig dusørjæger forsøger at kidnappe Jonathan. Jonathan flygter og finder en hemmelig bydel i en alternativ verden, der kaldes for Darkside. Denne verden har hans far allerede omtalt under et af sine anfald. Bydelen er et dystert, mørkt og ildelugtende sted, der minder om Victoria-tidens London. Her findes Jack The Rippers efterkommere, forbrydere, varulve og vampyrer. Sproget er rigtigt godt, og forfatteren formår med sine gode beskrivelser at give et sanseligt indtryk af både det nuværende London og dens victorianske parallelby Darkside. Hovedpersonen er ligeledes spændende og interessant. Fængende forside.

Læsere af denne bog vil også få udbytte af Roderick Gordons Tunnel, 2008 og Eoin Colfers bøger om Artemis Fowl.

En meget sikker, flot og spændende debut af en ny lovende børnebogsforfatter, som med Darkside har skabt et fascinerende romanunivers med en vrimmel af forunderlige og foruroligende skabninger.


Himmelskibet

Nr. 23 (2009/2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 23 (2009/2010)