Bøger / skønlitteratur / roman

Darling Jim


Beskrivelse


Postmanden Niall får ved et tilfælde fingrene i en dagbog, der tilhører en afdød ung kvinde og opdager historien om en omvandrende fortæller, der efterlader sig vold, kærlighed og knuste hjerter.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Marianne Majgaard Jensen

2007

Velskrevet spændingsroman, som vil appellere bredt til både mænd og kvinder, fordi spændingen er forankret både i en medrivende handling og i eventyrenes fortælletradition. Og fordi synsvinklen skifter, så der både er mandlige og kvindelige fortællere.

Christian Mørk bragede igennem sidste år med De ti herskere i strømmen af de mange romaner inspireret af Da Vinci mysteriet. Siden har han fået udgivet den lille føljetonroman Glemt, 2007. I Darling Jim er han i fin form med et miks af fortælletraditioner fra eventyr, dagbog, gys, romantik og psykologisk spænding. I et hus i Dublin finder man ligene af to unge kvinder og deres tante. Ved et tilfælde får postmanden Niall fingre i en dagbog, skrevet af en af niecerne. Den opruller en grufuld historie om en seanchaíer, en omvandrende irsk fortæller, som forfører med sine fortællinger om kærlighed og ondskab og efterlader sig et kølvand af vold, kærlighed og knuste hjerter. Niall drager ud i sine utætte gummisko på en veritabel ridderfærd for at finde sandheden og afsløre ondskaben. Fortællesynsvinklen skifter mellem Niall, de to niecers dagbøger og den forførende fortæller, Darling Jim. En velskrevet, veloplagt, besnærende og effektiv roman, som er svær at lægge fra sig. Flot omslag i sort og sølv.

Der er mere Stephen King end Dan Brown over denne roman. Men uden Kings splattervold, mere over i psykologisk gys med drys af eventyrets tryllestøv.

Velskrevet, veloplagt spændingsroman med gode chancer for at blive bestseller.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2007

af

af

Lida Wengel

d. 22. okt. 2007

Romantisk gyser der lag for lag opruller en spændende, uhyggelig og tragisk historie om ulve, stor passion, kvinder der bliver slået ihjel og mænd der tryllebinder! Christian Mørk har med Darling Jim ...


Sentura [online]

d. 3. feb. 2008

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 3. feb. 2008


Weekendavisen

d. 12. okt. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 12. okt. 2007


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2007

af

af

Ide Hejlskov

d. 10. nov. 2007


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2007

af

af

Mette Strømfeldt

d. 29. sep. 2007


Information

d. 4. okt. 2007

af

af

Mette Højbjerg

d. 4. okt. 2007


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. sep. 2007