Bøger / faglitteratur

Darwin og intelligent design : et nyt perspektiv


Beskrivelse


Et indblik i teorien om intelligent design og dens livsopfattelse sat over for darwinismen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 17. feb. 2012

Bogen er for tilhængere af intelligent designteorien eller for læsere som er interesseret i at læse hvad denne teori mere konkret går ud på.

Leif Asmark er en af de førende i udbredelsen af intelligent designteorien i Danmark. Dvs. en teori om hvordan og hvornår man kan konkludere at man kan observere tegn på intelligens, fx ved at bruge biologi som bevis for at der findes en bagvedliggende intelligens. Han har skrevet Intelligent design, 2. udg. 2007, og Intelligent design - et nyt syn på udviklingen, 2005. Han er med i Hare Krishnabevægelsen med baggrund i vedisk filosofi. Første del af bogen gendriver Darwins evolutionslære og vil godtgøre at det er videnskabeligt bevist at den er fejlagtig. Sidste halvdel af bogen peger på bl.a. parapsykologi og vedisk filosofi som bedre forklaringer på livet. Bogen indeholder desuden 4 bidrag af de absolut førende designteoretikere som Behe og Dembski. Bogen er illustreret med små sorthvide fotoer i halvdårlig kvalitet.

Argumenterne i gendrivelsen af evolutionslæren ligner fx Andreassen Darwinbogen, 2009. Om intelligent designteorien findes Wolf Rosens råb, 2004, dog uden den hinduistiske vinkel. Teorien afvises i bøger som bl.a. antologien Darwin eller intelligent design , 2007, og Gruwier Uintelligent design, 2009.

Bogen giver et indblik i designteoriens livsopfattelse sat over for den (natur)videnskabelige.