Bøger / faglitteratur

Darwins teori : om evolution, videnskab og sandhed


Beskrivelse


En gennemgang af beviserne for, at evolutionen er en kendsgering og eksempler på, hvordan den stadig udfolder sig, gennem arternes naturlige selektion.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 16. nov. 2009

Bogen henvender sig til naturvidenskabsinteresserede og interesserede i debatten mellem troende og ikke-troende om verdens skabelse.

Forfatteren er britisk verdenskendt videnskabsformidler. Han er kendt for teorien om det selviske gen. Hans udgangspunkt er, at evolutionslæren er det bedste bud på en forklaring af livet. Dette godtgør han gennem forskellige aspekter: Kunstig og naturlig selektion, måling af tid ved hjælp af fx årringe, henfaldstider og fossiler, mutationer, eksempler på udviklingen af mange dyrearter inklusive mennesket, fostres udvikling og kontinentalforskydning (pladetektonik). Han bruger eksempler, eksperimenter, forskning og andet som dokumentation. Sideløbende med en grundig gennemgang af evolutionslæren gendriver han religiøse forklaringer som kreationisme, intelligent design og religiøse forestillinger, ofte med latterliggørelse. Bogen er noget overdrevet for danske forhold og mere rettet mod fx USA og England. Stilen er personlig, ofte i jeg-form. Bogen er illustreret med 16 blade med farvefotoer og plancher, mens stregtegninger er spredt rundt i bogen.

Et par af Dawkins' værker er oversat til dansk. Senest Illusionen om Gud, 2007. I anledning af Darwins 200 års fødselsdag er der udkommet en håndfuld bøger.

Populærvidenskabelig debatbog til forsvar af evolutionslæren og afvisning af kreationisme, intelligent design og lignende religiøse forklaringer på verden.


Jyllands-posten

d. 23. jan. 2010

af

af

Dennis Nørmark

d. 23. jan. 2010


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 185 (2010)

af

af

Ulrik Grubb

Nr. 185 (2010)