Bøger / faglitteratur / biografier

David Bowie : Starman 1947-2016


Beskrivelse


Om den britiske rockstjerne Dawid Bowies (1947-2016) liv og karriere som et af de største ikoner i efterkrigstidens rockhistorie. Om de mange ansigter og udtryk, om film, musik og billedkunst, om succes og seksualitet, og om Bowies placering i en større kulturhistorisk kontekst.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 14. maj 2013

Til fans af den engelske musiker David Bowie. En biografi om David Bowie, med værkliste og anmeldelser af hans koncerter på dansk jord.

Der har i lang tid været meget stille hos musikeren David Bowie, men i år kom The next day, som har høstet store roser hos både anmeldere og lyttere. Det har fået journalisten Jan Poulsen til at revidere og genudgive sin bog om Bowie. Poulsen har tidligere skrevet flere bøger om musik senest Eik Skaløe fra 2012. Bogen følger Bowies liv og karriere, og har en særlig dansk vinkel, med et helt kapitel navngivet "Danmark" med historier om Bowie, som har relation til Danmark. Bogen er baseret på interviews med Bowie, og hvad venner fra musikmiljøet har sagt om ham. Bogen er skrevet af en passioneret David Bowie-fan til andre David Bowie-fans, nye som gamle. Sproget i bogen er levende og uhøjtideligt. Bogen er fyldt med farvebilleder og indeholder desuden diskografi samt oversigt over Bowies filmroller.

Denne bog er en opdateret udgave af Station to station fra 2006. Denne bog indeholder opdateringer bl.a. med den nye udgivelse, nye billeder og et nyt afsnit. Køber man denne bog bør man kassere den gamle udgave. Der findes desuden Bowie fra 2011 af Marc Spitz om Bowie på dansk. Af dem er Poulsens bog den mest tilgængelige.

En fin og grundig bog om Bowie, med mange gode billeder.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2007

David Bowie er en af de internationale kunstnere der har været flittig til at besøge Danmark. I denne biografi om Bowie er der fx beskrivelser af alle hans foreløbigt 13 koncerter på dansk jord. Bogen er skrevet af journalisten Jan Poulsen som tidligere har skrevet bogen Under en sort sol om det danske band Sort Sol og Hitlisten om hits på P3s musikprogram Tjeklisten. Da bogen er den første biografi om Bowie på dansk, skrevet af en dansker, har den en speciel dansk vinkling. Så udover kapitlerne, der følger Bowies liv og karriere, er der et helt kapitel navngivet "Danmark" med historier om Bowie, som har relation til Danmark. Ligesom andre biografier om Bowie, har Bowie selv heller ikke ønsket at medvirke i denne biografi. Bogen er derfor baseret på interviews med Bowie, og hvad venner fra musikmiljøet har sagt om ham. Bogen er skrevet af en passioneret David Bowie-fan til andre David Bowie-fans, nye som gamle. Sproget i bogen er levende og uhøjtideligt. Bogen er fyldt med farvebilleder og indeholder desuden diskografi samt oversigt over Bowies filmroller.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. maj 2016

Velskrevet og dybt interessant biografi om en af rockens helt store personligheder. Kan læses af såvel den hardcore fan som den nysgerrige begynder.

Poulsen er kendt som en af landets fremmeste Bowie formidlere, med en biografi og mange foredrag om manden på CV'et. Med Bowies uventede død i januar 2016 blev lyset slukket for en af verdens bedst kendte personligheder. Bowie var en musiker der gik sine egne veje, men var også kendt som en udfordrende sjæl, hvis stil er blevet kopieret mange gange. Alt dette og meget andet kommer Poulsen ind på i sin nye bog, som primært er baseret på andres interviews, kombineret med egne refleksioner. Vi hører om barndommen, succeserne, de mange ansigter, den musikalske arv, og Poulsen kommer også med en særlig dansk vinkling. Med mange fotografier og komplet værkfortegnelse.

Velskrevet og lettilgængelig biografi. Sproget er uhøjtideligt og let af læse, og Poulsen har mange personlige betragtninger. Meget læsværdig og det skinner tydeligt igennem at Poulsen er en glødende og meget vidende fan.

Selvom bogen har fået ny titel er der reelt tale om en opdatering af David BowieBowieDavid Bowie (3. udg) som stoppede med Bowies udgivelse af "The next day" i 2013. Der er således tilføjet de sidste år af hans liv, opdateret diskografi, samt nogle refleksioner over den arv som Bowie efterlader. Andre danske udgivelser er fx Spitz' Bowie, 2014 Selvom bogen har fået ny titel er der reelt tale om en opdatering af David (3. udg) som stoppede med s udgivelse af "The next day" i 2013. Der er således tilføjet de sidste år af hans liv, opdateret diskografi, samt nogle refleksioner over den arv som efterlader. Andre danske udgivelser er fx Spitz' , 2014 David Selvom bogen har fået ny titel er der reelt tale om en opdatering af (3. udg) som stoppede med Bowies udgivelse af "The next day" i 2013. Der er således tilføjet de sidste år af hans liv, opdateret diskografi, samt nogle refleksioner over den arv som Bowie efterlader. Andre danske udgivelser er fx Spitz' Bowie, 2014 .


Berlingske tidende

d. 18. maj 2013

af

af

Lars Rix

d. 18. maj 2013


Berlingske tidende

d. 3. juni 2016

af

af

Mads Hendrich

d. 3. juni 2016


Weekendavisen

d. 21. juni 2013

af

af

René Gummer

d. 21. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2006

af

af

Søren-Peter Fiirgaard

d. 28. dec. 2006


Berlingske tidende

d. 30. dec. 2006

af

af

Thomas Søie Hansen

d. 30. dec. 2006


Jyllands-posten

d. 27. dec. 2006

af

af

Peter Schollert

d. 27. dec. 2006


Graf

Nr. 1/2 (2007)

af

af

Peter Due Jensen

Nr. 1/2 (2007)


Musikeren

2007, nr. 2

af

af

Katrine Hertz Østergaard

2007, nr. 2