Bøger / faglitteratur til børn / biografier

De 100 sejeste mennesker i verden


Beskrivelse


Historier om opfindere, astronauter, opdagelsesrejsende, skuespillere, arkitekter, vovehalse, videnskabsfolk, sportsfolk, præsidenter og andre personer samt hesten Tarok.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 29. okt. 2012

Bog om 98 kendte mennesker og en kendt hest til børn fra ca. 8-14 år. Kan bruges til hyggelæsning af nysgerrige nørder og kan bruges i undervisningen for elever, der mangler inspiration til hvilke kendte mennesker, de vil skrive opgave om.

Forfatter er kendt fra utallige DR-produktioner til børn. Her han beskrevet 98 seje mennesker og hesten Tarok. Bagerst i bogen er der efterladt et opslag, hvor bogens ejer selv kan skrive om en sej person og sætte et billede ind. Altså i alt 100 mennesker (inkl. en hest). Der er oplagte kendisser som Madonna, Michael Jackson og Messi, men også mindre kendte kendisser som Susanne Augustesen (der i 1971 vandt VM i fodbold med Danmark), Holger Nielsen (der opfandt håndboldspillet) og Nina Bang (der var med til at stifte kvindernes første internationale kampdag og verdens første kvindelige minister). Hele bogen er skrevet med en humoristisk undertone, så de mange fakta bliver lettere at kapere. Bl.a. står der ved opslaget om Alfred Nobel: "Andre kendte priser... 9,95, 149,50, 3 for 100". Det er da sjovt. De mange små historier er godt skrevet og virker helstøbte. Allerbagerst i bogen er der et register.

En anden samlebog med kendte personer er Idoler : alt om de største stjerner, 2012, der dog har et andet fokus end denne bog.

Rigtig fin bog til hyggelæsning eller inspiration. Faktisk kan den også bruges til læsetræning til de børn, der ikke gider læse en skønlitterær historie, men alligevel godt vil have en rigtig bog.