Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De 5 på vandretur
De 5 har det fedt
De 5 ved havet


Beskrivelse


Krimi. Tre historier om De fem. De fem tager på vandretur, hvor en farlig fange er på flugt fra fængslet. Under en ferie i hestevogn, opklarer de et mysterie i en gammel borg og da de holder ferie ved havet, løser de gåden om de hemmelige meddelelser, der sendes fra fyrtårnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 25. apr. 2014

Både drenge og piger vil kunne læse de kendte bøger og vil måske især gøre det, fordi deres bedsteforældre er opvokset med serien. Selvlæsning fra 10 år og højtlæsning fra 7 år.

Den legendariske serie om de 3 søskende Julian, Dick, Anne, hunden Tim og deres kusine, drenge-pigen Georg udkommer her i en ny oversættelse, som er tro mod de originale udgaver, som generationer har læst og genlæst siden de udkom i 1950'erne. Sproget er gjort mere nutidigt, men stadig tro mod det originale forlæg. Bogen har samlet 3 bøger til én, de er dog stadig opdelt i selvstændige sektioner. Handlingen udspiller sig, som i originalen, i 1950'ernes England og inden for rammerne af den børnekrimi-genre, som serien grundlagde. Forsideillustrationen er tro mod den oprindelige, dog ser børnene yngre ud end de er i bogen. Udgivelsen er en oplagt mulighed for at udskifte de gamle, slidte eksemplarer på biblioteket, dog skal man være opmærksom på at titlerne desværre også er ændrede: De 5 på vandretur (De fem i den gamle ruin), De 5 har det fedt (De fem i zigøjnerlejren), De 5 ved havet (De fem ved havet). Ligesom voksne fornøjer sig med Barnaby i fjernsynet, vil børnene også kunne dykke ned i denne tidslomme, dog helt sikkert foranlediget af en voksen, som husker serien fra sin egen barndom.

En tiltrængt nyoversættelse af den klassiske serie, som er forlæg til børnebibliotekets øvrige udvalg af krimier.

Nostalgisk gensyn med en klassisk serie, som her er nænsomt nyoversat.