Bøger / faglitteratur / erindringer

De 5 ting døende fortryder mest : hvordan mit liv blev forvandlet af samværet med døende


Beskrivelse


Om hvordan forfatterens (f. 1967) arbejde med døende har lært hende at vise følelser, være tro mod sig selv og føle lykke.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 27. dec. 2016

Bronnie Ware fortæller om sit liv, og hvordan arbejdet med døende har lært hende at vise følelser, være tro mod sig selv og føle lykke. For spirituelt interesserede, der arbejder med selvudvikling.

Australske Bronnie var som ung ansat i en bank og levede i et dysfunktionelt forhold, men hun brød ud, rejste, udtrykte sig kreativt og begyndte en heling af sit sårede hjerte. Som privatansat plejer af døende har hun lært meget til brug i sin selvudvikling. Bronnie Ware (f. 1967) er musiker, forfatter, blogger og singer-songwriter. Hendes blog har gjort hende berømt, og hendes bog er en bestseller, som er ved at blive filmatiseret.

Sproget er ligefremt uden dikkedarer. Der er fokus på selvudvikling i en new age-inspireret retorik med sårede hjerter, at dele sine tanker, åbne for følelser, vise kærlighed og finde indre ro. Det kædes fint sammen med hendes personlige historie med op- og nedture, fx hvor hun bor i sin bil, ensom, hjemløs og arbejdsløs, men så sender hun gode tanker og bønner af sted - det hjælper straks. Men hun fortæller også hudløst om en depression, som hun ikke kunne finde vej ud af.

Bogen er naturligt nok præget af australsk kultur og samfund. En dansk vinkel med personlige oplevelser af døende har vi fx i Jeg går i min fars støvlerPå en måde skal vi døVi ses i morgen og På en måde skal vi dø samt naturligvis bestselleren Vi ses i morgenBogen er naturligt nok præget af australsk kultur og samfund. En dansk vinkel med personlige oplevelser af døende har vi fx i Jeg går i min fars støvler og samt naturligvis bestselleren Vi ses i morgenBogen er naturligt nok præget af australsk kultur og samfund. En dansk vinkel med personlige oplevelser af døende har vi fx i Jeg går i min fars støvler og På en måde skal vi dø samt naturligvis bestselleren .


Sygeplejersken

Årg. 117, nr. 2 (2017)

af

af

Jette Bagh

Årg. 117, nr. 2 (2017)


Nyt aspekt

Årg. 49, nr. 4 (2017)

af

af

Carl Bloch

Årg. 49, nr. 4 (2017)