Bøger / skønlitteratur / roman

De 500


Beskrivelse


Mike Ford får efter endt uddannelse som jurist tilbudt drømmejobbet i et stort advokatfirma i Washington. I forsøget på at påvirke politikere og lovgivere, må Mike ty til nogle af de kriminelle færdigheder, han lærte som ung. Men hvor langt vil han gå?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Michael Olsen

d. 18. sep. 2012

De 500 henvender sig til læsere af amerikanske thrillers.

Det er noget af en debutrroman, Matthew Quirk her har skrevet. De 500 er første del af en planlagt serie, og rettighederne til filmatiseringen af romanen er allerede blevet købt af filmselskabet 20th Century Fox. Og det er forståeligt, De 500 er nemlig lige fra første side eminent spændende og formår faktisk at holde spændingen helt til sidste side. Hovedpersonen, Michael Ford, var som ung på vej ud i noget kriminalitet, men blev fanget og fik valget imellem at studere eller gå i fængsel. Han uddanner sig til jurist og får drømmejobbet i firmaet Davies Group i Washington DC. Men firmaet arbejder efter meget ukonventionelle metoder, der i høj grad bærer præg af afpresning og lobbyisme og spørgsmålet er, hvor langt Michael Ford egentlig vil gå for at beholde pengene, prestigen og sin nye smukke kæreste? Har alle, også Michael Ford en pris?.

John Grisham skriver også om advokater og især hans Firmaets mand kan foreslås lånere, der vil have mere af samme skuffe.

De 500 er eminent velskrevet og holder spændingen i vejret fra første side. Bogen står foran en filmatisering af et af de store Hollywood-studier i løbet af 2015 og kan klart anbefales. Jeg venter med spænding på næste bog i serien.