Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

De 6 strømper til store og små : gør hverdagen til en strømpefest med strikkeopskrifter i str. 18-43


Beskrivelse


Fine strikkeopskrifter på strømper med snoninger, hulmønster, leopardprint m.m. Til alle strikkere, men lidt erfaring vil være en fordel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2023

af

af

Laura Winding

d. 13. jan. 2023

Fine strikkeopskrifter på strømper med snoninger, hulmønster, leopardprint m.m. Til alle strikkere, men lidt erfaring vil være en fordel.

"De 6" indledes med oversigt over forkortelser, tips til bl.a. flerfarvestrik og læsning af diagrammer, samt en miniguide til at strikke snoninger. Derefter seks opskrifter på strømper i str. 18-43. En opskrift består af oversigt over strømpestørrelser, garnforbrug og pindestørrelse, efterfulgt af strikkevejledning til strømpens forskellige dele: skaft, hæl og tå samt diagrammer og fotos. Udover rundpinde, hvis du strikker med magic loop, og/eller strømpepinde får du brug for garn og maskemarkører. Alle strømper strikkes med enten kilehæl eller "sweet tomato heel". Du kan søge hjælp på YouTube til teknikker som fx "3 needle bind off". Bagest plads til egne noter.

Er man helt ny i fx snoninger, er det ret uheldigt, at der i øve-diagrammet står "foran" i forklaringen, hvor der skulle have stået "bagved", men ellers er det nogle fine opskrifter på både meget feminine strømper med flæser og hulmønster og mere funky med leopardprikker. Herligt overskuelige projekter hvis man er ny i fx flerfarvestrik eller snoninger.

Vil du strikke flere sokker er både 52 uger med strømperStrik en hæl og strik en tå og Strik en hæl og strik en tå fantastiske. Du kan få hjælp til teknikker på forfatterens hjemmeside: knitlig.dkVil du strikke flere sokker er både 52 uger med strømper og fantastiske. Du kan få hjælp til teknikker på forfatterens hjemmeside: knitlig.dk.