Bøger / faglitteratur / samtaler

De 7 dødssynder : retsmedicineren og efterforskeren om hvorfor ondskab findes i os alle


Beskrivelse


De syv dødssynder er udgangspunktet for en række samtaler mellem retsmediciner Hans Petter Hougen (f. 1946) og efterforsker Bent Isager-Nielsen (f. 1951). Hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab kan nemlig være med til at forklare, hvorfor nogle mennesker begår de værste forbrydelser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. aug. 2018

Spændende samtalebog, hvor retsmedicineren Hans Petter Hougen og efterforskeren Bent Isager-Nielsen med udgangspunkt i katolicismens 7 dødssynder fortæller om den ondskab, som måske bor i alle mennesker. Guf for dig som gerne læser om efterforskningsarbejde fra den virkelige verden.

Hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Sådan lyder de 7 dødssynder som også er overskrifterne i bogens syv kapitler, hvor de to samtalepartnere reflekterer over deres møder med ondskaben og samtidig giver et indblik i efterforskningsarbejdet bag mange af de tunge kriminalsager de som efterforskere har været involveret i. Bogen er samlet af journalist og forfatter Stine Bolther. Hun skriver bl.a. i forordet: "De to mænd drøfter i bogen, om vi bliver født onde, og om vi kan undslippe vores skæbne, og de taler om de mange drabssager, som de begge har været dybt involveret i opklaringen af. Om livet, døden og hvorfor ondskab findes i os alle." Hans Petter Hougen (f. 1949) er professor i retsmedicin ved Retsmedicinsk Institut. Bent Isager-Nielsen (f. 1951) har haft flere chefstillinger i Rigspolitiets Rejsehold.

Interessant samtalebog med tankevækkende refleksioner om menneskets måske iboende ondskab fra to professionelle med værdifulde erfaringer og viden om efterforskningsarbejde.

Stine Bolther står bl.a. også bag DrabscheferneMen ender det godt?. Om dødssynderne er der fx Men ender det godt?Stine Bolther står bl.a. også bag Drabscheferne. Om dødssynderne er der fx .


Kristeligt dagblad

d. 19. sep. 2018

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 19. sep. 2018


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 219 (2018)

af

af

Christina Olsson

Nr. 219 (2018)