Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De ækle masker


Beskrivelse


Det er sjovere at skræmme andre end selv at blive skræmt!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 9. apr. 2014

Bøgerne kan læses af de børn i første klasse, der netop har knækket læsekoden og skal konsolidere denne færdighed. De kan også anvendes i nulte til træning af bogstaverne og deres lyde eller til billedlæsning. Endelig kan de bruges til underholdning i fritiden.

To nye udgivelser i serien Super let ps, der kan give lidt gys til begynderlæseren. I De ækle masker har Simons far købt nogle grimme masker, som Simon synes, det er rigtigt sjovt at skræmme andre med. Da det går ud over ham selv, er det ikke helt så sjovt. Den hvide hånd handler om at skulle hjem alene, når det er blevet mørkt. Dagligdags fortællinger, børnene kan relatere til og samtale om. De er skrevet i korte hovedsætninger, og handlingen er nem at overskue. Der findes en del ord med vokalglidninger, der skal hjælp til. Illustrationerne dominerer siderne og støtter arbejdet før, under og efter læsningen. De er flotte og farvestrålende, og ikke mere skræmmende, end den lille læser kan gå til værket med sikker forvisning om, hendes grænser ikke bliver overskredet. Når teksten bliver uhyggelig bliver siderne sorte. Bøgerne er heldigvis ikke så uhyggelige som forsiderne antyder, men de skal nok sikre bøgerne bliver udlånt.

Bøgernes layout og indhold ligner de øvrige i serien Super let ps. Børnene kan også læse om fantasien, som løber løbsk i fx Gys, Mik!, Et monster? eller Gys på museet.

Flotte bøger, der indeholder et ganske lille gys til en ganske lille læser.