Bøger / faglitteratur

De autoriserede Nimbus forhandlere


Beskrivelse


Om de af A/S Fisker & Nielsen godkendte forhandlere af motorcyklen Nimbus type C i perioden 1934 til 1959.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2011

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 10. nov. 2011

Til alle Nimbus interesserede og fans af klassiske motorcykler.

Selv om man ikke selv er bidt af den hellige ild, nyder man den tids- og lokalatmosfære, som dette pragtværk om den klassiske danske motorcykel indeholder. For her er sandelig det hele. By for by gennemgår forfatteren de 85 autoriserede Nimbus forhandlere 1934-59 fra Kudsk på Mors, der kun solgte 3 til Marius Nielsen i Odense, der gennemtrumfede sin vilje mht. eneforhandling for Fyn og øer, med 582 motorcykler. Først sættes rammen om, hvordan firmaet A/S Fisker & Nielsen opbyggede en salgsorganisation for Nimbus og inddelte landet i distrikter med regler for kundekontakter, værkstedpersonales uddannelse og reklamekampagner m.v. Det er for hver enkelt forhandler virksomhedshistorie, div. anekdoter og opgivet hvilke produktionsnumre, modeller, de solgte og hvor forretninger var placeret i byen. Forfatteren har gravet grundigt og også hentet stof blandt efterkommerne og de lokale arkiver i form af avisudklip, brochurer, skrivelser og gamle fotografier. Resultatet er et udtømmende rigt illustreret supernostalgisk pragtværk i s/h og farver, trykt i stort format på glittet papir.

Forfatteren har skrevet flere bøger om Nimbus-motorcyklen og producenten Fisker & Nielsen. Men forhandlerleddet har ikke hidtil været gjort genstand for et selvstændigt værk.

Et flot værk som trods en forholdsmæssig smal målgruppe imponerer med sin grundighed, atmosfærefyldte tid autentiske illustrationer og forhandler- og værkstedshistorie.