Bøger / skønlitteratur / roman

De berusedes vej


Beskrivelse


Krimi hvor politiassistent Lars Winkler må inddrage sin fortid i Nørrebros bz-miljø, både for at opklare en tidligere vens død samt trusler om bombeangreb og terror, og for personligt at kunne komme videre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 16. jan. 2015

Melander-læsere og alle andre med hang til danske topkrimier vil spændte følge Lars Winklers personlige udvikling og hans jagt rundt i København efter løsningen på de aktuelle sager med mord og terrortrusler.

Politiassistent Lars Winklers fortid som BZ'er i 1980'ernes københavnske punkmiljø spiller en stor rolle i såvel hans privatliv som i bogens plot, der indledes da en af hans venner fra fortiden findes død ved en bombesprængning. Samtidig er EU-topmødet på vej til København, og terrortrusler dukker op. Terror- og bombetruslerne hænger måske sammen med fortidens gerninger, og efterforskernes samarbejde er afgørende for at løse sagen, der rummer mange handlingsspor og personlige relationer.

Igen er det lykkedes Melander at samle alle trådene til et interessant plot, der både har meget personlige elementer og internationale samt nationale relationer, der spiller godt sammen i en velskrevet stil og gør bogen til en reel pageturner. Også hovedpersonen udvikler sig, og det er en historie i sig selv at følge ham, hans musiksmag og fremtidsmuligheder.

Melanders to første er oplagt at parallelisere til (læs dem i rækkefølge), og med samme lokalisering på Nørrebro og en stil i samme retning må jeg pege på Jesper Steins bøger med Axel Steen. De to serier minder på flere måder meget om hinanden, og begge er rigtigt gode.


Berlingske tidende

d. 7. feb. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 7. feb. 2015


Politiken

d. 18. feb. 2015

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 18. feb. 2015


Jyllands-posten

d. 24. feb. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. feb. 2015


Weekendavisen

d. 13. feb. 2015

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 13. feb. 2015