Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De blå-gule djævle - en angriber for meget


Beskrivelse


Moritz har startet inde i hver kamp, som han har spillet for de blå-gule. Men da Olli vender tilbage fra sin skadespause, bliver der kamp om angriberpladsen. Hvordan skal det nu gå for Moritz på holdet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 5. mar. 2014

Fjerde bog i serien De blå-gule djævle. For børn mellem 9 og 12 år. Kan læses af alle, men appellerer nok mest til drenge. Forside i samme stil som de tidligere bøger.

Moritz (M) har været fast mand på holdet, BG, siden han startede med at spille for holdet. Men da angriberen Olli vender tilbage efter en skadespause, skal M ikke starte inde på banen og han sidder på bænken i hele 1. halvleg. Da han kommer på banen i 2. halvleg, spiller han ikke så godt som han plejer. M bliver ked af det og har ikke lyst til at spille, hvis det skal være på den måde. Han går så vidt som at stille sine holdkammerater det ultimatum, at de må vælge mellem ham og Olli, og får derudover sagt til Rebekka, at han skal flytte hjem til sin far. M bliver endnu mere ked af det, men heldigvis bliver det hele løst, så M kan være med til at vinde pokalkampen, så de går videre til semifinalen. Bogen ender med at Rebekka flytter plads i klassen, så hun sidder ved siden af M igen, hvilket giver ham sommerfugle i maven. Bogen er forholdsvis let læst og med god luft mellem linjerne.

Der findes flere serier om fodbold for målgruppen, bl.a. FC Fodboldvenner og FC Messi, hvor der også er hverdagsliv og venskab ved siden af fodbolden.

Fjerde bog i serien om De blå-gule djævle, hvor Moritz er tæt på at køre sig selv helt af holdet. Heldigvis hjælper det at have gode venner. Let læst. Forside og layout som i de tidligere bøger i serien.