Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De blodige bid


Beskrivelse


Martin og Rune opdager, at der er en hæmningsløs vampyr løs i deres lille by, og hver nat bringer et nyt mord med sig. De beslutter sig for at uskadeliggøre vampyren én gang for alle og indleder jagten bevæbnet med kors, stager og Det Ny Testamente.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 14. sep. 2011

Bogen henvender sig til fans af det klassiske gys, og kan selvlæses fra ca. 10-12 år og opefter.

Forfatteren har efterhånden prøvet kræfter med de fleste klassiske gyser-monstre, og denne gang er han nået til vampyren. Historien fortælles gennem vennerne Martin og Rune, der efter en mislykket practical joke, kommer i "kløerne" på en ægte vampyr. Vampyren er gammel og er blevet det ved generelt at holde lav profil med sine spisevaner. Noget er dog gået galt og et af hans senere måltider har forvandlet sig til en vampyr, som ikke har tænkt sig at holde sig tilbage, og pludselig hjemsøges den lille, danske by, af en serie makabre mord. Herefter drejes bogen til en slags gyser-detektiv-roman, hvor det for drengene gælder om at finde vampyren og uskadeliggøre den, før nogen de kender kommer noget til. Bogen byder på et stemningsmættet og effektivt ungdoms-gys. Forsiden er illustreret af Christian Guldager, som efterhånden har en flot samling bogforsider bag sig. Hans illustration emmer af vampyr-slasher-action, og sætter tonen for bogen godt. Sproget er let og den ungdommelige tone får det til at flyde godt.

Forfatterens øvrige gyserbøger såsom Ulm og De sorte symboler vil også begejstre denne målgruppe. Derudover kan Bram Stokers klassiker Dracula også anbefales.

En rigtigt veldrejet gyser, med en slutning der nærmest tigger om en efterfølger.