Bøger / skønlitteratur / roman

De der søger


Beskrivelse


Krimi. Morris Bellamy elsker at læse om den fiktive Jimmy Gould. Men historien tager en drejning Morris ikke kan lide. Derfor dræber han forfatteren, stjæler hans notesbøger og begraver dem. Notesbøgerne forbliver en hemmelighed, indtil drengen Pete finder dem.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 5. sep. 2016

Hvor passioneret er du omkring din litterære helt? Kunne du forestille dig, at begå tyveri, vold ja sågar mord for at sikre dig, at han forblev den samme? Anden del i trilogien om den pensionerede Bill Hodges er til krimilæsere og King-fans.

Morris Bellamy elsker Jimmy Gould. Passioneret. Altopslugende. Dedikeret. Jimmy er hans store helt og forbillede og han identificerer sig fuldstændigt med hans attitude, opvækst og selvcentrerede røvhulsopførsel. Desværre er Jimmy hovedpersonen i en bog og da historien tager en drejning Morris ikke bryder sig om, dræber han forfatteren, stjæler hans notesbøger og penge og begraver det hele nær sit barndomshjem. Glæden over den veludførte forbrydelse bliver imidlertid kort. Morris idømmes livstid for voldtægt. Bøger og penge forbliver en hemmelighed i 30 år, indtil drengen Pete finder dem ved et tilfælde. Petes forældre har desperat brug for pengene og familien overlever krisen ved hjælp af den skjulte skat. Alt ånder fred og idyl indtil Bellamy løslades og opdager, at alt hvad han har levet for i 36 år er væk.

Efter en lidt langsom start får handlingen fat og accelererer frem mod en actionfyldt finale, der lægger kraftigt op til en 3'er. Kan læses selvstændigt, men da flere personer er gennemgående er udbyttet størst ved at læse dem i rækkefølge. Første del er Mercedesmanden.

Minder lidt om Rowlings serie om Cormoran Strike fx Ondskabens høstMisery. Kings egen Misery handler også om en meget dedikeret læserMinder lidt om Rowlings serie om Cormoran Strike fx Ondskabens høst. Kings egen handler også om en meget dedikeret læser.


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 16. jan. 2017

Ondskaben popper endnu engang ud af skabet hos den pensionerede politibetjent Bill Hodges. Gysende god krimi om en læsers vanvittige besættelse af en forfatter. ’De der søger’ er andel del af Stephen ...


Berlingske tidende

d. 14. sep. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. sep. 2016


Weekendavisen

d. 9. sep. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 9. sep. 2016