Bøger / faglitteratur

De døde, de dømte, de frikendte : specielle danske kriminalsager - og deres konsekvenser


Beskrivelse


Gennemgang af kriminalsager der i befolkningen har efterladt tvivl om hvorvidt politiets og domstolenes kendelser og konklusioner i de enkelte sager var de rigtige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. juli 2008

Autentiske kriminalhistorier har en voksende målgruppe. Denne samling er speciel ved, at de fleste af sagerne er af den slags som hos mange i offentligheden ofte efterlader tvivl om skyld, og hvor man tit bruger ordet justitsmord. Man kan også forestille sig opgavebrug fx til en gymnasieopgave.

Forfatteren har bl.a. også skrevet Sagen Lundin - forbrydelsen, opklaringen, medierne og ondskaben og Opklaret. Begge fra 2003. Desuden producerer han i samarbejde med Kriminalhistorisk Museum tv-indslag. I sin nye bog samler han 23 kendte som ukendte sager. Han skriver i sit forord bl.a.: "at de fleste af de sager, der omtales i bogen, har efterladt tvivl i befolkningen om, hvorvidt de kendelser og konklusioner, domstolene og politiet er nået frem til i de enkelte sager, nu også er de rigtige." Bogen handler meget om de konsekvenser et muligt justitsmord har for alle de involverede. De fleste sager er 30-40 år gamle. Om skyldsspørgsmålene i sagerne skriver forfatteren bl.a.: "Jeg aner ganske enkelt ikke, hvad der rigtigt, og hvad der er forkert. Sagerne er beskrevet udfra et oprigtigt ønske om at være fuldstændig objektiv - hvis det ellers på nogen måde overhovedet er muligt." Han opfordrer læseren til selv at dømme om retfærdigheden sker fyldest eller et justitsmord finder sted.

Der er mange bøger med autentiske kriminalsager, men ikke andre, der beskriver konsekvenserne af mulige justitsmord.

Spændende samling af kriminalhistoriske special-sager.