Bøger / faglitteratur

De døde filosoffers bog


Beskrivelse


Med udgangspunkt i hvordan de store filosoffer endte deres dage, tegnes portrætter af knap 200 filosoffer. Portrætterne veksler mellem ultrakorte noter til længere dybdegående essays.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Pernille Poulsen

d. 8. maj 2018

Kunne du tænke dig at kende historien om Roland Barthes, der blev kørt over af en varevogn fra et vaskeri eller Hegel, der døde under en koleraepidemi efter at have udtalt: "kun én mand forstod mig...og han forstod mig ikke"? Så kan du med fordel læse denne bog, der ser på de store filosoffers tanker og liv i lyset af deres endeligt. Velegnet til alle, der interesserer sig for filosofi og som gerne ser, at visdom leveres med humor.

"At filosofere er at lære at dø", skriver forfatteren i indledningen til dette værk, der, med udgangspunkt i hvordan de store filosoffer endte deres dage, tegner portrætter af knap 200 filosoffer. Portrætterne veksler mellem ultrakorte noter til længere dybdegående essays. Kommer godt omkring såvel mandlige som kvindelige filosoffer helt tilbage fra det antikke grækenland og frem til nutiden. Efterskrift af Svend Brinkmann.

Interesserer man sig især for de finurlige aspekter i form af sjove, alvorlige og bizarre anekdoter om de store filosoffer, som fx at Heraklit blev kvalt i komøg, så er denne bog et både sjovt og lærerigt bekendtskab. Skarp og humoristisk på samme tid.

Der findes, så vidt jeg ved, ikke andre bøger, der behandler filosofiens historie ud fra filosoffernes død. Ønsker man et filosofisk oversigtsværk af nyere dato kan følgende nævnes: Politikens filosofi leksikonFilosofisk leksikon og Filosofisk leksikonDer findes, så vidt jeg ved, ikke andre bøger, der behandler filosofiens historie ud fra filosoffernes død. Ønsker man et filosofisk oversigtsværk af nyere dato kan følgende nævnes: Politikens filosofi leksikon og .


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 4 (2019)

af

af

Jacob Bittner

Årg. 7, nr. 4 (2019)


Kristeligt dagblad

d. 23. okt. 2018

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 23. okt. 2018


Politiken

d. 13. juni 2018

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 13. juni 2018


Jyllands-posten

d. 9. sep. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 9. sep. 2018


Weekendavisen

d. 1. juni 2018

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 1. juni 2018


Filosofi

2018, nr. 2

af

af

Mads Rangvid (f. 1974)

2018, nr. 2