Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De døde i den tågede by


Beskrivelse


Krimi. Andrew bliver vidne til en morders bedrifter om natten. Han sniger sig efter manden og prøver at tilkalde sig politiets opmærksomhed, men må selv tage affære. Teksten er inspireret af myten om Jack the Ripper - seriemorderen, der hærgede London i 1888.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. sep. 2008

Bog i forlagets serie Let-krimi. Bogen egner sig til fritidslæsning og henvender sig til børn fra 4. klasse - lix 14 - samt til læsesvage drenge fra de ældre klasser.

Den fiktive tekst er inspireret af myten om Jack the Ripper - seriemorderen, der hærgede London i 1888. Forfatteren har skrevet en spændende og veldrejet beretning, med en alvidende fortæller. Den 13-årige Andrew bliver vidne til en morders bedrifter om natten. Han sniger sig efter manden, udspionerer hans færden og prøver at tilkalde sig politiets opmærksomhed, men forgæves. Veninden Josie på 15 år hjælper Andrew med at få sat en stopper for Jack Rippers bestialske mord og hævnaktioner. Bogen har 10 overskuelige kapitler samt et fakta-efterskrift, hvor læseren kan få et kort indblik i den oprindelige myte. Teksten er læsevenligt sat med ret store typer. Forsiden, der er bogens eneste illustration, viser drengen, der flygter fra Jack the Ripper og et blødende offer.

Bogen ligner de øvrige i serien - letlæselige krimifortællinger.

Veldrejet og spændende fortælling der nok skal appellere til dem, der elsker en god krimi.