Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De døde vågner


Beskrivelse


Tristan er troldmandslærling på kong Zalors slot, men han får ikke lov til at bruge magi. Da prinsessen bliver syg bruger kongens troldmand Mester Marcilus en helt forkert og meget dæmonisk formular. Prinsessen bliver til en zombie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2018

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. okt. 2018

Der er zombier og fantasy og meget blod, magi og action i denne humoristiske miniserie på to bind om troldmandslærlingen, Tristan. For 10-13-årige.

Troldmandslærlingen Tristan går mest og svinger kosten i biblioteket og får ikke lov til at praktisere noget magi. Prinsesse Sarina bliver meget syg, og hoffets troldmand, Mester Marcilus, bruger ved en fejl en dæmonisk formular, der gør prinsessen til en zombie. Følgerne bliver meget voldsomme, og kong Zalor må flygte fra de menneskeædende zombier, der hurtigt breder sig på slottet. Tristan tager sammen med troldkvinden Mester Geraldine på jagt efter den formular, der kan kurere zombiesygen. Troldmandslærlingen må hurtigt lære at bruge sin magiske tryllestav og skyde ildkugler efter de levende døde. Forfatter har også udgivet Sådan bliver du en tjekket zombieIlddåb. Illustrator har fx også illustreret Ilddåb af Emil BlichfeldtTroldmandslærlingen Tristan går mest og svinger kosten i biblioteket og får ikke lov til at praktisere noget magi. Prinsesse Sarina bliver meget syg, og hoffets troldmand, Mester Marcilus, bruger ved en fejl en dæmonisk formular, der gør prinsessen til en zombie. Følgerne bliver meget voldsomme, og kong Zalor må flygte fra de menneskeædende zombier, der hurtigt breder sig på slottet. Tristan tager sammen med troldkvinden Mester Geraldine på jagt efter den formular, der kan kurere zombiesygen. Troldmandslærlingen må hurtigt lære at bruge sin magiske tryllestav og skyde ildkugler efter de levende døde. Forfatter har også udgivet Sådan bliver du en tjekket zombie. Illustrator har fx også illustreret af Emil Blichfeldt.

Det er en voldsom og spændende historie, hvor blodet flyder. Der er meget action og sjove replikker i teksten udover genre-elementer fra fantasy og gys. Genrene blandes, og det understøttes fint af de sort/hvide illustrationer.

Glade læsere af serien "Zombiejæger" af Nicole Boyle-Rødntnes, vil også nyde denne serie, hvor fantasygenren bringer et frisk pust ind i zombiegyset.