Bøger / skønlitteratur / roman

De døde


Beskrivelse


En japansk kulturembedsmand vil højne japansk film i starten af 1930'erne og beder om tysk hjælp mod den amerikanske kulturimperialisme. Den schweiziske instruktør Emil Nägeli får tilbudt opgaven, der udvikler sig i retninger, ingen havde forestillet sig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2018

af

af

Per Månson

d. 29. juni 2018

En japansk kulturembedsmand vil højne japansk film i starten af 1930'erne og beder om tysk hjælp mod den amerikanske kulturimperialisme. Den schweiziske instruktør Emil Nägeli får tilbudt opgaven, der udvikler sig i retninger, ingen havde forestillet sig. For læsere af moderne, europæiske romaner.

Det er en del tråde, der samles i denne roman af den schweiziske forfatter, der tidligere har fået 1979Imperium og Imperium oversat til dansk. Filminstruktøren Emil Nägeli har et uafklaret forhold til sin fars død, japaneren Masahiko Amakusa er voldsomt begavet, men har haft en meget undertrykt barndom, og Nägelis forlovede, Ida, der opholder sig i Japan, indleder en hektisk affære med Amakusa, der faktisk skaffer Nägeli til Japan. Det er et trekantdrama med filmiske undertoner, der også inddrager bl.a. Charlie Chaplin i en væsentlig birolle og som indeholder flere voldsomme dødsfaldDet er en del tråde, der samles i denne roman af den schweiziske forfatter, der tidligere har fået 1979 og oversat til dansk. Filminstruktøren Emil Nägeli har et uafklaret forhold til sin fars død, japaneren Masahiko Amakusa er voldsomt begavet, men har haft en meget undertrykt barndom, og Nägelis forlovede, Ida, der opholder sig i Japan, indleder en hektisk affære med Amakusa, der faktisk skaffer Nägeli til Japan. Det er et trekantdrama med filmiske undertoner, der også inddrager bl.a. Charlie Chaplin i en væsentlig birolle og som indeholder flere voldsomme dødsfald.

Det er en kompliceret historie i starten på et sprogligt pænt højt niveau, men det skal ikke stille sig i vejen for en stor læseoplevelse.

Indholdsmæssigt er denne roman helt sin egen og kan bedst sammenlignes med forfatterens to øvrige bøger, 1979Imperium og Imperium, der dog emnemæssigt er langt fra i både tid og geografiIndholdsmæssigt er denne roman helt sin egen og kan bedst sammenlignes med forfatterens to øvrige bøger, 1979 og , der dog emnemæssigt er langt fra i både tid og geografi.


Politiken

d. 15. juli 2018

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 15. juli 2018


Berlingske tidende

d. 4. aug. 2018

af

af

Per Krogh Hansen

d. 4. aug. 2018


Kristeligt dagblad

d. 13. juli 2018

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 13. juli 2018


Jyllands-posten

d. 21. okt. 2018

af

af

Mikael Busch

d. 21. okt. 2018


Weekendavisen

d. 29. juni 2018

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 29. juni 2018


Standart

Årg. 32 nr. 4 (2018)

af

af

Rasmus Steffensen

Årg. 32 nr. 4 (2018)