Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De dødes cirkus


Beskrivelse


Tore bliver udfordret af sin fætter Jørk til at gå gennem den mørke skov en sen aften. De to drenge farer imidlertid vild, og snart befinder de sig i et gammelt, hjemsøgt rædselscirkus. En bevæbnet og farlig klovn huserer blandt de døde artister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 16. dec. 2016

Frilæsningsbog for 9-11-årige med gys for alle pengene. Tore møder bl.a. afhuggede kropsdele, skeletter, spøgelser og en dræberklovn.

Da Tore en sen aften skal hjem, lader han sig udfordre af sin fætter Jørk til at gå gennem den mørke skov. Skoven skulle efter sigende være hjemsøgt af cirkusartister, som blev slået ihjel, da de overnattede i skoven for mange år siden. Tore tror ikke på den slags gammel overtro, og da et ulvemonster springer ud foran ham, viser det sig også bare at være Jørk, der forsøger at skræmme ham. Drengene farer imidlertid vild, og pludselig befinder de sig i et hjemsøgt rædselscirkus. Bogen har sort-hvide illustrationer. Teksten er lix 18, og sammensatte ord deles.

Letlæst gyser med masser af uhygge og klamme effekter. Klassiske gysertræk som to vildfarne børn i en mørk skov uden mobildækning sætter rammen. Herefter følger handlingen op med masser af spænding og gys, og når historien er slut, sidder man tilbage med en underlig, krybende fornemmelse. Det er en god gyser skrevet i et letforståeligt sprog. De sort-hvide illustrationer og forsiden understreger uhyggen og temaet.

Hvis man vil læse gysere med dræberklovne, så er KlovnejagtenDet gemmer sig i mørket og andre gys et godt bud. Den er uhyggelig, men samtidig også sjov. "Zoom ind"-serien har andre gode gys - se fx Det gemmer sig i mørket og andre gys, der har bl.a. en historie om et cirkusHvis man vil læse gysere med dræberklovne, så er Klovnejagten et godt bud. Den er uhyggelig, men samtidig også sjov. "Zoom ind"-serien har andre gode gys - se fx , der har bl.a. en historie om et cirkus.