Bøger / skønlitteratur / roman

De dødes hænder


Beskrivelse


Krimi fra Sevilla, hvor Javier Falcón er vendt tilbage til tjenesten og får en sag, der på overfladen drejer sig om mord og selvmord i et velhaverkvarter, men viser sig at have omfattende rødder tilbage i historien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

En lækkerbidsken for læsere af intelligente krimier.

Den engelske forfatter brød igennem herhjemme med Den blinde mand i Sevilla, der også har inspektør Javier Falcón i hovedrollen. Sagen dengang tog hårdt på Falcón personligt, men nu er han tilbage for fuld kraft. I et velhaverkvarter i Sevilla har en ældre mand tilsyneladende begået selvmord ved at drikke afløbsrens efter at have kvalt sin kone. Sagen er naturligvis ikke så oplagt, og der er tråde til både den russiske mafia, det amerikanske efterretningsvæsen og Pinochets Chile. Det er en overordenlig velkomponeret historie på et højt sprogligt niveau med meget overbevisende personer og en stemning, der emmer Spanien ud fra hver eneste side.

Bogen er mere regulær krimi end Den blinde mand i Sevilla. Litterært er Wilson tæt på Montalbán, men intrigen lader ikke Stieg Larsson noget efter.

En fremragende krimi på et højt litterært niveau.


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2008

af

af

Tonny Hornbæk

d. 13. maj 2008

Fremragende og intelligent kriminalroman fra det sydlige Spanien. Englænderen Robert Wilson beviser med "De dødes hænder", at succesen ikke er tilfældig. Hans første bog på dansk "Den blinde mand i Se...