Bøger / skønlitteratur / roman

De dødes kammer


Beskrivelse


Krimi fra Nordfrankrig, hvor den unge betjent Lucie Henebelle får sin sag for i jagten på en eller flere psykopatiske mordere, der bortfører og dræber handicappede piger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2011

af

af

Per Månson

d. 12. apr. 2011

For krimilæsere, der vil noget mere og andet end de skandinaviske og anglo-amerikanske mainstreamromaner. Bogen sælger ikke sig selv på omslaget, der er et hvidt dukkehoved på sort baggrund.

Franske Thilliez er årgang 1973 og oprindelig it-ingeniør, men regnes for en af sin generations bedste krimiforfattere. De dødes kammer er fra 2007 og har fået flere priser og er filmatiseret. Den unge betjent Lucie Henebelle vil gerne løftes op fra rutineopgaverne i et mandsdomineret miljø, da hun er meget fascineret af menneskenes mørke sider. Hun får til fulde sin sag for, i en sag om en eller flere psykopatiske mordere, der bortfører handicappede piger for langsomt at dræbe dem. Et par unge mænd kommer på tværs af morderen/morderne, da de kører en far, der er på vej med 2 millioner Euro i løsepenge, ihjel og snupper pengene. Det er en saftig historie på grænsen til det okkulte og med meget store franske håndbevægelser, men plottet holder hele vejen og Thilliez er en glimrende sprogmand.

Der er lidt King og Koontz over Thilliez men mest minder han om sin landsmand Jean-Christophe Grangé. Læsere af en anden af forlagets franske krimiforfattere, Jean-Claude Izzo kan også være med.

Et spændende nyt bekendtskab og et kompetent modspil til den skandinaviske og anglo-amerikanske bølge, der ellers dominerer krimimarkedet.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2011

af

af

Arne Larsen

d. 6. juni 2011

Ny fransk thriller af den mere hårdkogte, morbide og uhyggelige slags. Næsten for meget af det gode, men hvor er det dog neglebidende underholdende. En lille blind pige bliver bortført, og faderen er ...


Jyllands-posten

d. 28. juni 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. juni 2011


Weekendavisen

d. 24. juni 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 24. juni 2011