Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De dødes nat


Beskrivelse


Monsterjægerne går og keder sig i Århus-forstaden Hasle i tiden op mod halloween, da en lille rusten kiste bliver fundet. Den fører monsterjægerne på sporet af mystiske begivenheder på kirkegården og i Hasle Kirke der fører tilbage til en hekseproces i 1552.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 22. feb. 2011

Bogen henvender sig som de øvrige 9 bind til børn fra 9-12 år, med hang til underholdende gysere. Forsiden er meget flot i en humoristisk gyserstil, den skader helt sikkert ikke udlånet af bogen.

Bogen ligner i udstyr og layout forrige bind i serien Kranieknuseren, hvor serien skiftede "ansigt", udstyr og udgiver. Det er en underholdende gyser med Oliver, Sofie og Markus, samt Luna og Harkan der i det århusianske område løser en sag med rødder tilbage til en hekseproces i 1552, om en heks og hendes søn, Esben Skeel. Det er tæt på halloween, og der sker ikke så meget på Hasle Skole, men da en lille rusten kiste findes i forbindelse med etableringen af en cykelsti, fører det monsterjægerne på sporet af mystiske begivenheder på kirkegården og i Hasle Kirke. Sprogligt fungerer historien, plottet udfoldes godt, og det antydes fint, at der ikke altid er sammenhæng mellem genrens fantasier og virkelighedens trang til naturlige forklaringer. Spøgelser, ånder der går igen, interesserer mange børn og unge, og i denne indpakning og danske scenografi er det svært ikke at blive begejstret, hvis man kan lide genren. Fin bagside og bagsidetekst repræsenterer bogen næsten ligeså godt som forsiden.

Det er selvfølgeligt at sammenligne med de øvrige bind i serien, men den kan også fint sammenlignes med serien af Dennis Jürgensen Spøgelseslinien, og læsere af serien Gåsehud burde også kunne blive glade for denne serie.

Vellykket og meget underholdende bind i serien.