Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De dødes ø


Beskrivelse


Aksel og Karla er sejlet ud på fjorden i en lille jolle. Pludselig blæser det op, og havet trækker dem ud. Deres eneste chance er at gå i land på en lille øde ø. Men hvad venter dem her?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2018

af

af

Stine Bille

d. 20. mar. 2018

Aksel og hans bedste ven, Karla, er sejlet ud på fjorden i en lille jolle. Pludselig blæser det op, og havet trækker dem ud. Deres eneste chance, er at gå i land på en lille øde ø. Men hvad venter dem her? For 9-12-årige.

Aksel og Karla tager ud for at fiske. Med et slår vejret om, og de kan ikke længere styre båden, som bare driver ud af fjorden. Deres eneste chance er at søge i land på en lille øde ø, som engang for mange år siden blev brugt til folk, som havde pest. Aksel er ikke meget for at gå i land, men hvad skal de ellers gøre? Da det begynder at blive mørkt og rigtig koldt ser Karla en lyskegle, og hun vil undersøge hvem det er. De går efter lyset, og kommer frem til øens lille kirkegård. Her opdager de to gravrøvere, samt både spøgelser og døde pirat-zombier. En lille spøgelsesdreng taler til Aksel, men det er kun Aksel der kan høre ham. Drengen, Aksel og Karla må nu tage kampen op mod både, piraterne og gravrøverne, hvis de skal overleve.

En kvalitetshistorie med både gys og spænding. Plottet er godt skruet sammen og den er troværdig, trods de overnaturlige elementer i fortællingen. Spillet mellem Aksel og den døde dreng er fint beskrevet, og gør kun historien bedre. Kapitlerne er korte og sproget er let og fængende.

Der findes mange "let-gys" fx bøgerne om den grønne detektiv Jack Stump Vild med blodMit lys brænder. En anden spændende historie om gravrøvere kunne være Mit lys brænderDer findes mange "let-gys" fx bøgerne om den grønne detektiv Jack Stump Vild med blod. En anden spændende historie om gravrøvere kunne være .