Bøger / faglitteratur

De dristigste missioner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2016

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 15. juli 2016

Her beskrives nogle af de dristigste missioner udført af såvel de allierede styrker, som af de tyske i årene 1941-1945 under 2. verdenskrig. For populærhistorisk interesserede, samt til folkeskolens ældste klasser.

Bind 14 i serien "En verden i krig" tager os med på nogle af de dristigste missioner under 2. verdenskrig. Der fokuseres på afgørende specialmissioner i årene 1941-1945 lige fra Stalins specialagenter, der spionerer mod både tyskere og de allierede, elitesoldater, der befrier Mussolini, Kz-fanger, der forfalsker britiske pund, ubåde, der duellerer i havets dyb til befrielsen af dødslejre ved krigens slutning.

Bogen er opbygget som de andre bind i serien. Den er rigt illustreret og forsynet med både alfabetisk index og billedindex. Den er velskrevet og fungerer fint som interessevækker og introduktion til den historiske periode 2. verdenskrig. Da det er udvalgte episoder, der beskrives er det naturligvis begrænset, hvor meget baggrundsviden man får med og ligeså er det også begrænset hvor dybdegående viden bogen præsenterer.

Sammenlignelig med fx serien "Historiens højdepunkter". Bøgernes opbygning minder om hinanden niveau, tekst og billedmæssigt.