Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De elendige


Beskrivelse


Straffefangen Jean Valjeans livslange kamp for at leve en menneskelig tilværelse og for at hjælpe samfundets laveste i Frankrig i årene mellem Napoleons fald og julirevolutionen i den første tredjedel af 1800-tallet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 14. mar. 2013

Romanen De elendige er en af verdenslitteraturens store romaner - om galejslaven Jean Valjean og hans livslange kamp for at leve en agtværdig tilværelse og for at hjælpe samfundets laveste i Frankrig i årene mellem Napoleons fald og junirevolutionen i den første tredjedel af 1800-tallet. Romanen henvender sig til et stort publikum og unge læsere, der holder af romaner med store følelser, kan også være med.

Romanen er den spændende fortælling om straffefangen Jean Valjeans fantastiske omvendelse og hans livslange kamp mod uretfærdighed, falskhed og råddenskab. Han blev tyv, fordi han var sulten, stjal et par brød og gennemlever 19 års straf på galejen med den forhadte politimand Javert som ærkefjende. Han vender tilbage til Frankrig og opbygger en ny identitet, adopterer en lille pige og bliver en agtet samfundsborger. Sin fortid skjuler han, fordi den var umenneskelig, men løbe fra den kan han ikke. Romanen er stort anlagt med stærke og enkle hovedpersoner og fortæller det godes kamp mod det onde. Romanen har givet stof til film og musicaler mange år efter.

En stor og elsket klassiker fra 1862 bliver her genudgivet i den allerede kendte oversættelse af Fr. Winkel Horn, nu i 7. udgave (den danske oversættelse kom i 1898). Hvis forrige udgave er læst til laser er her muligheden for at supplere.

Romanen bør være repræsenteret i enhver samling over verdenslitteraturen - filmene og musicalerne kunne anspore nye læsere.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2015

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. feb. 2015

Man kan med fordel glemme alt om moderne minimalisme og gå om bord i denne ekstremt lange og fuldkommen fascinerende, klassiske roman, der byder på et væld af svinkeærinder. Historien om galejslaven J...


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2013

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 16. jan. 2013

'De Elendige' blev langet over disken i danske boghandler i 1990erne, da 'Les Misérables' gik som populær musical verden over. Sådan fik galejslaven Jean Valjean et eftertrykkeligt comeback. Victor Hu...


Berlingske tidende

d. 2. mar. 1993

af

af

John Pedersen

d. 2. mar. 1993


Berlingske tidende

d. 7. juni 1984

af

af

John Pedersen

d. 7. juni 1984