Bøger / faglitteratur

De erobrede verden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2013

af

af

Anny Skov Madsen

d. 10. jan. 2013

Bogen kan anvendes som en introduktion til emnet og til opgaveløsning fra ca. 13 år.

Bind 12 i serien Historiens højdepunkter er en kronologisk gennemgang i 13 kapitler af de store opdagelsesrejser fra ca. 5000 år siden til begyndelsen af det 20. århundrede. Hovedvægten er på årene fra ca. 1400 til 1900. Der er fokus på de kendte personer som Vasco da Gama, Columbus, James Cook og Nord- og Sydpolsfarerne. Noget af det interessante er også, at forudsætninger og vilkår er medtaget som fx jagten på ædle metaller og krydderier, de forskellige typer af skibe, livet om bord, udviklingen af kort og instrumenter samt de myter og monstre, der var forbundet med havet og mødet med det ukendte. Hvert kapitel har tidslinjer, overblik, personomtale, vigtige citater og betydningen af de forskellige opdagelsesrejser er også medtaget. Teksten er tæt skrevet, men det bliver kompenseret med et overdådigt illustrationsmateriale.

Th. Ohrt: De store opdagelser, 2001 er en kildesamling. Politikens bog om opdagelsesrejser, 2006 og De store rejser, 2006 er en gedigen samlet gennemgang af emnet.

De store opdagelsesrejser, baggrund og betydning er her fortalt så inspirerende, at man får både overblik og indblik i et spændende emne om de dramatiske hændelser. Ikke mindst illustrationsmaterialet er serveret flot og utraditionelt. Nye læsere fra ca. 13 år kan begynde her.