Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De faldne engles by


Beskrivelse


Alt burde tegne godt for Clary. Men nogen myrder skyggejægere og hvorfor opfører Jace sig så underligt over for hende? Der viser sig at stå mere på spil, end hun havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 17. jan. 2012

4 del. i fantasy-serien Dødens instrumenter for unge fra 12 år og op. Det er nu nok mest piger, som tænder på den, og det fortæller den meget flotte og drømmeagtige forside også på forhånd.

Urban fantasy kalder man denne genre i den store fantasy-familie. For serien foregår i dette tilfælde i New York og bruger byen som en spændende kulisse for en kompliceret fortælling med mange personer, sceneskift og baggrundshistorier. Dette bind tager sig dog god tid, inden handlingen for alvor tager fart, og forfatteren bruger flittigt løs af religiøse motiver, alverdens mytologier, magi og kampsport blandet med almindeligt storby teenageliv med mobiler, smart tøj, fester og dirrende, uforløst begær mellem bogens centrale hovedpersoner Clary og Jace. Jace opfører sig mærkeligt afvisende over for Clary, men det har sin forklaring i den frygtelige dæmon Lilith, som har overtaget hans sind i et forsøg på at få magten i denne parallelverden. Nok styrtes hun til jorden, men slutningen tegner dyster for gode kræfter. Sproget er ungt med mange beskrivelser og dialoger, og den kræver en god læser, som er i stand til at bevare overblikket over handlingens mange forgreninger og navne.

Fans af Meyers Tusmørke-serien kan være med her, men jeg kom til at tænke på serien Mørkets kræfter af Kelley Armstrong. Den har også denne blanding af teenagehverdag, gryende sex og overnaturlige og voldelige kræfter.

En velskrevet og underholdende bog i en populær serie med en hamrende flot forside, men også lidt krævende at læse.