Bøger / faglitteratur / biografier


Beskrivelse


Indeholder personlige portrætter af 28 af de hidtil 37 faldne danske soldater i Afghanistan, som er blevet til på baggrund af interviews med familier, venner og soldaterkammerater.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 29. okt. 2010

Krigen i Afghanistan berører mange, bogen giver et indblik i krigen og dens konsekvenser og appellerer til en bred målgruppe.

Det danske engagement i Afghanistan er vokset dramatisk siden 2002, hvor de første soldater blev sendt af sted. I 2006 kom de første til Helmand-provinsen, og siden da er tabstallet vokset fra 4 dræbte i krigens første 5 år til 33 i de sidste 3 1/2 år. 3 journalister fra Berlingske Tidende har i forlængelse af avisens portrætserie om de faldne i krigen, skrevet denne bog som indeholder udførlige portrætter af 28 af de hidtil 37 faldne. Portrætterne og bogens mange fotos er blevet til på baggrund af interviews med familier, venner og soldaterkammerater. Udover de personlige portrætter hvoraf det længste er på 14 sider, formidler bogen et indtryk af krigens hverdag og menneskelige omkostninger.

Flere bøger skildrer krigen i Afghanistan. Tidligere i år er kommet den omfattende skildring af danske soldater i Afghanistan, Sven Arvid Birkelands Krigens ansigt, som gennem samtaler med soldater, pårørende m.v. kommer tæt på krigen.

En række nærværende og personlige portrætter af 28 faldne danske soldater i Afghanistan, og samtidig en skildring af krigens brutalitet og de menneskelige omkostninger der følger.


Berlingske tidende

d. 9. nov. 2010

af

af

Anne-Cathrine Riebnitzsky

d. 9. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 8. jan. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. jan. 2011


Berlingske tidende

d. 21. dec. 2010

af

af

Bent Blüdnikow

d. 21. dec. 2010