Bøger / faglitteratur

De første 100 dage : succes som leder i nyt job


Beskrivelse


Forfatteren præsenterer de udfordringer, den nyudnævnte leder står over for og fortæller, hvordan de kan håndteres eller løses.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 7. nov. 2008

Hvis man netop har fået job som leder, vil denne bog være et oplagt valg, hvis man ønsker at møde forberedt frem til tjansen. Hovedudsagnet er, at man i en ny lederstilling ikke kan basere noget på sine tidligere resultater og at man ikke kan forvente at ting sker af sig selv. Det drejer sig om at være bevidst og forberedt. At vide hvad man vil allerede fra første dag.

I en række kapitler gennemgår Lars Bo Hansen de forudsætninger man skal sikre i en ny stilling for at lykkes. Det handler først og fremmest om at kommunikere, men selvfølgelig også at have noget at kommunikere. Overordnet arbejder han med 5 dogmer: kommunikation, plan, sætte ledelsesholdet, melde strategi ud og at skabe resultater allerede i overgangsperioden. Hansen er professionel strategiudvikler og selv en god kommunikator, der skriver ligefremt i et sprog, og en form, der appellerer direkte til praktikere på et højt niveau i ledelseshierarkiet. Han bruger en del cases fra det virkelige liv til at illustrere sine ideer med, men de bliver brugt præcist og bakker forbilledligt bogens budskab op.

Der er flere bøger, der henvender sig til nye ledere. Få er så konkrete og praktisk anvendelige som denne.

Grundig og velargumenteret vejledning i, hvordan man planlægger og afvikler sine første 100 dage som leder i et nyt job.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. apr. 2018

Hvis man ønsker at møde forberedt frem til et nyt lederjob, er det oplagt at læse denne bog på forhånd. Hovedudsagnet er, at man i en ny lederstilling ikke kan basere noget på sine tidligere resultater, men må bygge sig op fra grunden. Bogen er relevant til selvstudium for ledere, der er på vej ind i en ny stilling hvad enten det er i det offentlige eller det private.

Lars Bo Hansen er ledelsesrådgiver. Dette er 2. udgave af en bog, som oprindeligt udkom i 2008 og den nye udgave er ikke kun opdateret, den er også forkortet og skåret til, så den bedre passer ind i en ny leders travle tid. Bogen adresserer den grundlæggende situation man som ny leder befinder sig i, nemlig som midlertidigt inkompetent. På den ene side ikke at kende sine vilkår, mens man på den anden side er tvunget til at handle. Bogen udpeger 5 væsentlige forudsætninger for succes fra kommunikation til flid, og bogen trækker på erfaringer fra ledere med forskellig baggrund. Der er skemaer med spørgsmål til refleksion og forslag til yderligere læsning.

Bogen er kontant og ligefrem i form og sprog. Denne nye udgave er strammet op i forhold til første udgave hvilket bl.a. gør den velegnet som opslagsværk i en travl hverdag, og det er en forbedring i forhold til målgruppen af meget travle ledere.

Håndbog for ledere - forretningsudvikling og personaleledelse i knæhøjde er et andet tilbud til den nye leder.


Lederne

Årg. 93, feb. (2009)

af

af

Krister Ekström

Årg. 93, feb. (2009)


Børsen

d. 5. dec. 2008

af

af

SH

d. 5. dec. 2008