Bøger / faglitteratur til børn / ordbøger

De første 100 ord


Beskrivelse


Samtalebilleder fra hverdagen i en familie med tre børn, hund og kat. Bag i bogen er der 30 billeder og 30 ord og tælleopgaver. En lille and gemmer sig på alle opslag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. feb. 2016

Ny udgave af en meget let billedordbog med de 100 første ord på dansk med mulighed for at hente ordliste på andre sprog som arabisk og albansk på forlagets hjemmeside. For 3-6-årige.

Der er 16 opslag med hverdagssituationer, som fx vi tager tøj på, i køkkenet og vi leger. Øverst i hvert opslag er der 8 ord fra opslagets store farvebillede. I opslaget med titlen "omklædningsrummet" er det mund, øjne og ører mv., som er emnet, og under titlen "vi køber ind" er det 8 farver i en skobutik, som præsenteres. I sidste opslag er der 30 ord og billeder som skal matches, ligesom hvert opslag gemmer på en lille gul and, som kan findes. På sidste side tælles der til 5 forfra og bagfra.

Det er en anvendelig bog til målgruppen og til sproglig træning og begrebsdannelse, og ved hjælp af ordlisterne på andre sprog kan den også bruges med tosprogede børn.

I forhold 3. udgaven De første 100 ord fra 2013 er denne i lidt mindre format, og der er en hvid margen på siderne så billederne ikke længere går til sidekant. Ellers er indholdet identisk. Der er også QR-kode og hjemmesidehenvisning til ordliste på en række relevante sprog, som arabisk og rumænsk. I 2. udgaverne fra 2006 er forsiden anderledes, og de udkom også i oplag med paralleltekster på dansk og tyrkisk og med dansk og arabisk tekst, udover et opslag på dansk.