Bøger / skønlitteratur til børn

De forbandede dukkers land


Beskrivelse


Tøjdukke Bob og andre slidte dukker drømmer om et sted, hvor de kan være sig selv, og gøre hvad de vil. Deres rejse mod stedet, De Forbandede Dukkers Land, bliver en dramatisk rejse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. okt. 2012

Endnu en vellykket billedbog fra Fupz og Bregnhøi, deres 11. i samarbejde. Den er for børn fra 5 år og deres voksne. Her er en stor læseoplevelse til brug i fx indskoling, institution eller derhjemme.

I højt rektangulært format er her historien om Bob, en tøjdukke med uheldigt hår, som er en feteret og ofte-leget-med-dukke, indtil han en dag glemmes, og falder ud af vinduet. Bob møder på sin nedtur Miss Musse, en negerdukke uden ben, og krokodille, uden fyld, Made In China og Dukkebarnet, som ikke har nogen arme. Deres rejse er dramatisk, de søger de forbandede dukkers land. "Her kan man besøge hinanden og dalre og være sin egen lykkes dukke. Te sig, som man vil". Illustrationerne er i illustrators vanlige frie stil, enkle med klare farver. Figurernes sårbarhed overfor en grafisk enkelhed er i en direkte symbiose med den rørende historie sprogligt fantasifuldt forløst. Det er en bevægende læseoplevelse, der handler om at finde sig selv, også selv om man er anderledes - føler sig anderledes. Gribende dramatisk forside dækker fint for indhold.

Grundhistorien er nærmest bibelsk; Moses leder sit folk gennem ørknen til det forjættede land. Der er også mindelser om Toy story og H.C.Andersens Den standhaftige tinsoldat.

Det er en væsentlig billedbog, af høj kvalitet, der vil give mange voksne og børn en god oplevelse og stof til tanker og dialog om at være anderledes eller føle sig anderledes/usynlig/glemt.


Berlingske tidende

d. 5. jan. 2013

af

af

Kari Sønsthagen

d. 5. jan. 2013


Information

d. 4. jan. 2013

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 4. jan. 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 4 (2013)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 66, nr. 4 (2013)