Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De forsvundne børn


Beskrivelse


Ni børn er forsvundet under mystiske omstændigheder. Tobias og Simone bliver gode venner med en blind mand, der er flyttet ind i nabohuset. Simone opdager at den blinde mand ikke er hvad han giver sig ud for.

EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2006

af

af

Helle Andersen

d. 26. juni 2006

De to første titler i den populære serie Koldt blod udkommer her 3 år efter i en ny udgave med indbydende layout. Bøgerne er indbundne, og bogryggenes før så velkendte røde og grå farvetone er nu blå og rød. Formatet en anelse større, bogstavtypen lidt mindre og der er 24 og 13 sider mere. Nyt er indholdsfortegnelsen med kapiteloverskrifter, og nyt er også billeder i bøgerne. Mårdøn Smets halv-og helsidesillustrationer levendegør flot dramatiske episoder i bøgerne, og hans omslagsillustrationer med skygge- og tegneserieeffekter er mere raffinerede end Craig Stevens. Teksten er mange steder nøjagtig som den oprindelige, andre steder bruges synonymer for ord og vendinger og sætninger omformuleres. Fornemmelsen af korte hovedsætninger udviskes. Der er brugt længere fortællende sætninger. Af og til får læseren flere informationer om eller ekstra refleksioner fra hovedpersonerne, typisk når problemer opstår eller når børnene, skurkene, moren eller politiet vil forklare noget. Sproget er mere nuanceret, og sætningerne knap så abrupte, men spændingen og de mange gys omkring søskendeparret Simone og Tobias' oplevelser er uforandret. Genboen i De forsvundne børn er en rendyrket skurk, der fanger børn. Og i En gal professor bliver der ganske rigtigt lavet forsøg med børn. Sammenfattende er det helstøbte detektivbøger. Målgruppen fortsat både drenge og piger fra 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2003

af

af

Kirsten Thorning Thagaard (skole)

d. 13. aug. 2003

I De forsvundne børn er ni børn fra byen forsvundet under mystiske omstændigheder. Børnene Tobias og Simone får af deres forældre besked på at passe ekstra godt på sig selv. Tobias og Simone bliver gode venner med en blind mand, der er flyttet ind i nabohuset. Tobias bliver forsøgt kidnappet på vej hjem fra skole, og Simone opdager, at den blinde mand ikke er, hvad han giver sig ud for. I Den gale professor kommer Tobias på sygehuset, hvor der har været nogle mystiske dødsfald. Drengen, som Tobias deler stue med, er ved at være så rask, at han skal hjem. Pludselig forværres hans situation drastisk. Også Tobias kommer i fare. I begge bøger opklarer Tobias og Simone mysterierne. Bøgerne er særdeles spændende og handlingsmættede. De gysertørstende 10-12-årige vil næppe lade bøgerne samle støv på hylderne. Der er typografisk taget hensyn til målgruppen, og bøgerne vil kunne bruges både til fritidslæsning og læsekurser. Forsiderne med titlerne skrevet i en bred blodstribe viser spændende situationer fra bøgerne, og bagsideteksten giver et fint indtryk af gyset.