Bøger / skønlitteratur / roman

De forsvundne og de døde


Beskrivelse


Krimi. Logan McRae er blevet forflyttet til Aberdeenshire og tilmed degraderet til kriminalassistent. Arbejdsdagene går med småtterier, indtil en lille pige findes dræbt. Sagen går Logan McRae i blodet, og der er alligevel ikke så idyllisk i provinsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 25. apr. 2017

Krimi fra en flække i Skotland, hvor en lille pige findes dræbt. For de krimilæsere, der trænger til luftforandring fra de engelske, amerikanske og skandinaviske krimier.

På grund af et fejltrin er Logan McRae blevet forflyttet til en lille by i Aberdeenshire og tilmed degraderet til politiassistent. Hverdagen på stationen er hektisk og fyldt med alverdens småtterier. Da en lille pige findes dræbt, og de tilkaldte eksperter fra Aberdeen ikke rigtig kommer nogle vegne, bliver Logan McRae inddraget i sagen af sin gamle chef. Sagen går ham i blodet, og det viser sig, at det slet ikke er så idyllisk i provinsen endda.

En krimi på det jævne, der ikke rigtig indfanger sin læser. Den er lang og indeholder en del indskud og sidebemærkinger, som fjerner fokus fra plottet, og humoren forekommer anstrengt. På plussiden er miljø- og personskildringerne.

Af Stuart MacBride (f. 1969) er tidligere oversat to titler i serien om den skotske kriminalbetjent Ash Henderson, Hilsner fra de dødeEn sang for de døde og En sang for de døde. Den nye serie, som vi her introduceres for, har Logan McRae som hovedperson og er den niende i serien. De ottende foregående er ikke oversat. Ash Henderson er et langt mere interessant bekendtskab end Logan McRae. En anden og bedre skotsk krimiforfatter er Ian RankinAf Stuart MacBride (f. 1969) er tidligere oversat to titler i serien om den skotske kriminalbetjent Ash Henderson, Hilsner fra de døde og . Den nye serie, som vi her introduceres for, har Logan McRae som hovedperson og er den niende i serien. De ottende foregående er ikke oversat. Ash Henderson er et langt mere interessant bekendtskab end Logan McRae. En anden og bedre skotsk krimiforfatter er Ian Rankin.


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2017

af

af

Lene Jensen

d. 19. maj 2017

Stuart McBride er tilbage med en ny spændende serie på dansk om kriminalkommissær Logan McRae. Logan McRae er blevet forflyttet til det mørke Aberdeenshire for at udvikle sig som kommissær. Det bliver...