Bøger / skønlitteratur / noveller

De fremmede


Beskrivelse


Noveller - science fiction. 31 danske fortællinger om tidsrejser, aliens, fremtid, fortid, rumkrig og meget mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 22. aug. 2018

"De fremmede" indeholder en samling af nye danske science fiction noveller til unge og voksne, der er nysgerrige på, hvad der rører sig inden for den genre.

Den 13. inkarnation af noveller i serien "Lige under overfladen". Dette bind byder på 31 danske science fiction noveller, der ikke har været bragt andre steder før. Emnerne spænder bredt fra tidsrejser, rumvæsener, dystopier med mere. Selve novellesamlingen præsenteres i et forord af redaktøren Carl-Eddy Skovgaard og bagerst i bogen præsenteres forfatterne af de enkelte noveller.

Der er heldigvis masser af indsigt, viden og lyst til eksperimentering blandt bidragyderne til denne novellesamling. Så det er helt sikkert, at science fiction genren også herhjemme stadig lever og har det godt. Med et udvalg på 31 noveller er det ganske givet, at der er en kvalitativ forskel på novellerne. Lige så vel betyder den, sine steder, lidt mangelfulde redigering af teksterne, at man som læser ikke får levet sig helt ind i de enkelte noveller og det er lidt ærgerligt. For der skal ikke herske tvivl om, at samlingerne med fællestitlen "De fremmede" giver et godt indblik i, hvor niveauet og interessen i Danmarks science fiction lag er lige nu.

Udgiveren Science Fiction Cirklen har udgivet andre novellesamlinger og bøger, der vil supplere denne fint. Blandt andet Den store science fiction-bogAndre verdener og Andre verdenerUdgiveren Science Fiction Cirklen har udgivet andre novellesamlinger og bøger, der vil supplere denne fint. Blandt andet Den store science fiction-bog og .