Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

De gamle egyptere : spis, skriv, leg og klæd dig på som en egypter


Beskrivelse


Beskrivelser af livet i oldtidens Egypten kombineret med praktiske instrukser i at lave egyptisk-inspirerede redskaber, smykker, musikinstrumenter m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Boas Pedersen

2008

Bogen henvender sig fortrinsvis til den 9-12-årige fingernemme og historisk interesserede.

I lighed med andre bøger i serien, der omhandler aztekere, romere og vikinger, kan læseren gennem produktion af diverse redskaber, smykkegenstande, musikinstrumenter og lign. komme til at spise, drikke, lege og klæde sig som en historisk ægypter. Hvert opslag fortæller kort på venstresiden om fx Nilen, afgrøder, hjem, familie, mad, mode, teknologi. Højresiden er så helliget fremstillingen af fx en flodbåd af sugerør, et spil (ler og karton), et halssmykke, et måltid ful medames (bønner, æg, hvidløg, olivenolie og brød), et vandur af yoghurtbæger. Teksten er suppleret af billeder, der beskriver ægypternes hverdag, instruktionen vises i 4-5 billeder med vejledning under. Desuden er der på hvert opslag en lille boks med overraskende oplysninger på området samt oversigt over forbrug. Ordliste, stikordsregister og oplysninger om andre bøger og internetadresser om emnet bagest i bogen.

Der findes mange gode bøger, også store og flotte, om emnet til målgruppen. Udover produktionsideen, der samtidig virker løsrevet fra nutidig pædagogik og mangler reelt perspektiv, er der intet nyt i de givne oplysninger, som man ikke støder på i andre bøger om emnet.

Bogens ide virker forældet i forhold til undervisning, børne- og mediekultur idag, og bogens oplysninger om emnet kan sagtens findes andre steder.Informationer og udgaver