Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De giftige bær


Beskrivelse


Fantasy. Mingus og Ina leder efter bær i skoven, og undgår de giftige bærbuske. Én af de onde, sorte ravne har ikke været så forsigtig, og ligger nu helt livløs i skovbunden. Børnene og Ango redder ravnen - måske har de hermed fået en ny ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 2. maj 2014

En lille fantasy-serie om alfer, trolddom og det godes kamp mod ondskaben fortalt i et helt enkelt sprog og tilpas ufarligt i handlingen til at begynderlæsere i indskolingsalderen - primært de 6-8 årige - sagtens selv kan give sig i kast med historierne.

De små historier udspiller sig omkring en landsby i Dromeland, hvor et alfe-lignende folk lever bag en magisk, beskyttende ring, som holder ondskaben borte. Ondskaben er personificeret ved troldmanden Rahn og hans sorte ravnehjælpere. I små, afsluttede historier følger man forskellige drome-børn, der - i forskellige kombinationer - havner udenfor den magiske ring i Betulaskolen og overfaldes af de sorte ravne. Herefter må den gode troldmand, Ango sammen med børnene klare ærterne og hæve forbandelserne. Der er ikke brugt megen plads på uddybning af personbeskrivelserne og det er alene den enkle, ydre handling, der driver historierne fremad. Sproget er ordknapt og enkelt og de ledsagende stregtegninger på kulørte baggrunde letter forståelsen, men tilføjer ikke nye lag eller særlig atmosfære - dertil er figurerne for flade og udtrykkene for ensartede.

Kan minde om lette fantasy-serier som Bødkers: Tusmørkekongen og Gotthardts: Elverfolkets skæbne. Den her anmeldte er dog en hel del lettere.

Enkle fortællinger om det godes kamp mod det onde, som udspiller sig i et let genkendeligt fantasyunivers. Udmærket, uforpligtende underholdning, der dog hverken sprogligt eller indholdsmæssigt sætter tydelige eller varige spor.