Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De glemte grave


Beskrivelse


Fantasy. Fire elvere og en trold er på en farefuld færd efter ønskekvisten, som kan gøre det af med den onde konge, der angriber elverne. Vil det lykkes for dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 29. okt. 2013

Den tredje bog i letlæsningsserien Elverfolkets skæbne for fantasy-interesserede fra 3. klasse (ca. 8 år), der er kommet godt i gang med at læse. Bogen kan indgå i et fantasy-emne i dansk.

Efter en kort prolog om seriens problem fortælles fortsættelsen af historien om, hvordan elverfolket er besat af den onde hersker. Fire elvere og en trold er på en farefuld færd for at finde ønskekvisten, som kan gøre det af med den onde konge, som vil indtage elvernes land. Vi følger også elvernes leder, Følfod og hendes kæreste Humle samt Følfods mor, den tidligere dronning Ærenpris. Humle bliver fanget, og i forsøget på at befri ham, bliver elverne forvandlet til træer af troldkvinden Smiger. Heldigvis bliver dronning Ærenpris klar over faren. Slutningen er en ægte cliff hanger, men læseren må vente til slutningen i den sidste bog. Teksten er sat med en stor og let læsbar typografi. Jan Kjær har igen illustreret i den velkendte mangastil. De mange farverige illustrationer understøtter læsningen.

Serien er en fortsættelse af Elverdronningens riddere og Elverdronningens børn og har samme layout.

Den tredje bog i den letlæste fantasy-serie opfylder fuldt forventningerne og lægger op til en spændende afslutning i næste bog.