Bøger / skønlitteratur / sangbøger

De grå synger


Beskrivelse


Indhold: Tak er kun et fattigt ord ; Blot slentre gennem regn ; Jeg vil vente ved telefonen ; Violer til mor ; I en rødmalet hytte ; Når lykken banker på ; Vi ses igen ; Fiskerpigens sang ; Bytte partner ; Den gamle smedje ; Hver gang du smiler lidt til mig ; Marina ; Kære John ; Liselotte ; Dagbogen ; Den gamle gartners sang ; Jeg sender mine tanker ; Anders og Britta ; Pepita fra Mallorca ; Hele ugen alene ; Que séra, séra ; Æselsangen ; Tak for gode som for onde år ; En lille bitte tåre ; Mon du elsker mig stadig, Klaus Jørgen ; Her i vores hus er glæde ; Susanne, Birgitte og Hanne ; To lys på et bord ; Hvide måge ; Visne roser ; Solitudevej ; Lørdag hele ugen ; Lad os flyve til en stjerne ; Farvel Jimmy, farvel ; Blå viol ; Sømandens våde grav ; Jim, Johnnie og Jonas ; I huset derhjemme ; Tom Dooley ; Mor er den bedste i verden ; Oh, Marie, jeg vil hjem ; Pigen og søndenvinden ; Den lille skomager ; Heksedansen ; Jeg venter på dig til du kommer ; Hvide syrener.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 26. nov. 2010

Henvender sig til sangglade pensionister og andre på 60 plus der mødes i festligt lag, og ikke lige kan huske hele teksten til landeplagerne fra 1950'erne.

Aksel Blaaberg fortæller om hvordan han selv har haft behov for at huske sangtekster til de schlagere fra Giro 413, der strømmede ud af højttalerne i 1950'erne og som i dag er så velegnede til at vække svundne minder frem. Derfor præsenterer han her teksterne til et halvt hundrede af datidens populære sange, med titler som "Når lykken banker på", "Pepita fra Mallorca", "Sømandens våde grav" og "Jeg venter på dig til du kommer". Der angives navn på forfatter til de enkelte tekster. Indholdsfortegnelse, men ikke register, til sangene, der præsenteres i en tilsyneladende tilfældig rækkefølge. Illustreret med forfatterens egne små blyantsvignetter.

Titlen og den sjove forside giver associationer til Gunnar Nyborg-Jensens De små synger, men det begrænsede udvalg, og fraværet af noder gør, at den på ingen måde kan få samme klassikerstatus for bedsteforældregenerationen. Mange, men ikke alle, bogens sangtekster kan også findes i serien Lystige viser.

En samling af tekster til schlagere fra 1950'erne, der vil kunne bruges når sangglade pensionister mødes. Noget tilfældig i udvalget, og ikke så nem at finde rundt i.


Børsen

d. 24. maj 2011

af

af

Oskar Lund

d. 24. maj 2011