Bøger / skønlitteratur / roman

De grønne skove


Beskrivelse


Beretning om den unge lollandske bonde Jens Kristensen, der trodser alt og alle - inklusive sin kone Kirsten - for at søge lykken i Argentina i midten af 1800-tallet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

2008

Jane Aamunds længe ventede roman henvender sig til de mange læsere, som holder af en god underholdende historie med meget dramatik. Formidling er vist ikke nødvendig her, Jane Aamunds navn og mange trofaste læsere er nok.

Jane Aamund, som flere gange er kåret til danskernes yndlingsforfatter, præsenterer her 1. del af en slægtskrønike. Temaet er de mange danskere, der i midten af 1900-tallet udvandrede til Argentina. Jens er en af dem. Han er gift med Kirsten, og de arbejder på den lollandske slægtsgård, men for Jens er der ingen udfordringer ved det. Han vil ikke bare følge i familiens fodspor. Desuden er der ikke det bedste forhold mellem ham og svigermoderen. Kirsten vil ikke med, så Jens tager af sted alene. Stor skandale. Han har brug for penge til overfarten, derfor arbejder han i et stykke tid hos sin onkel, som har en kro. Der møder han tjenestepigen Marie, som han bliver forelsket i. Mange trængsler senere ankommer han til Argentina, hvor han får kontakt til en række danskere, og efterhånden bliver han etableret. Jeg røber vist ikke for meget ved at fortælle, at Kirsten har fortrudt, så hun rejser også til Argentina, hvor hun bliver forenet med Jens. Men hvad med Marie? Fortsættelse følger i 2009.

Vi har mange udvandrerhistorier, men der er ikke så mange, der drejer sig om udvandring til Sydamerika.

Jeg er sikker på, at Jane Aamunds mange og trofaste læsere også vil tage denne roman til sig. Kulørt, ja det er det, men også effektiv og velskrevet underholdning.


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2008

af

af

Else Cornelius

d. 29. apr. 2008


Information

d. 28. apr. 2008

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 28. apr. 2008


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2008

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 28. apr. 2008


Kristeligt dagblad

d. 3. maj 2008

af

af

Claus Grymer

d. 3. maj 2008