Bøger / skønlitteratur / roman

De hængte hunde


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Thriller. Den traumatiserede krigsveteran Niels Oxen forsøger at finde ro for sine indre dæmoner ved at bosætte sig dybt inde i Rold Skov. Han hvirvles i stedet ind i en dramatisk sag hvor hævn og magt er centrale og farlige aktører, og hvor hans evner som elitesoldat bliver nyttige.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 3. sep. 2012

Der er mange læsere til gode, spændende bøger tilsat passende sandsynlige mængder drama, så handlingen kunne være virkelighed - præcist som fx Jens Henrik Jensens forfatterskab.

Forfatterens 2 andre serier om CIA agenten Kazanski og om kriminalassistent Nina Portland har rod i både faktiske lokaliteter og i virkelige hændelser og problemer, og det samme har dette nye første bind i serien om den højt dekorerede tidligere elitesoldat og nu traumatiserede Niels Oxen. Han beslutter sig for at ville bo alene langt inde i Rold Skov i Nordjylland for at finde ro for sine dæmoner, der bl.a. skyldes deltagelse i krigen i Kroatien. Han finder ikke den søgte ro, men bliver inddraget i en dramatisk sag med mord, PET og den danske magtelite og med forbindelse til Litauen. Der er en kompleks sag med flere spor, hvor det er svært at skelne ven fra fjende - og en rigtigt fascinerende og spændende fortalt historie om magt på flere niveauer. Det er et møde med en spændende hovedperson som katalysator for et nærværende og fængslende plot og med åbninger til fremtidige og meget velkomne historier.

Fortællestilen er lige så fascinerende som og endda med højere spændingsniveau end forfatterens øvrige bøger og mere intens end bl.a. Krefeld, Davidsen og Ryan.

Indtil nu må det være årets mest spændende og velskrevne danske thriller. Den fungerer flot som ren spændingsbog, men løftes flere niveauer op i kraft af baggrunden og de mulige forbindelser til aktuelle begivenheder og den politiske virkelighed.


litteratursiden.dk

d. 18. jan. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. jan. 2013

Hvem er ven og hvem er fjende? Det er det store spørgsmål i Jens Henrik Jensens stærke og meget underholdende spændingsroman. Det føltes, som om stærke kræfter var i stand til at manipulere alt. Spør...


Jyllands-posten

d. 22. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. nov. 2012


Weekendavisen

d. 30. nov. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 30. nov. 2012