Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De hængte mænds hus


Beskrivelse


Vi befinder os i USA i 1928. Privatdetektiven Harry Norton og hans naive assistent Tippi Tulip bliver involveret i en meget mystisk sag, der kan få betydning for Jordens fremtid.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 1997

af

af

Vera Jensen

d. 12. feb. 1997

Dennis Jürgensen har denne gang ladet sig inspirere af kultforfatteren H.P. Lovecraft, og det er der kommet en let læst men spændende bog ud af. Genremæssigt er bogen en okkult gyser, og den genre har Dennis Jürgensen allerede tidligere beskæftiget sig med, men denne gang er det en mere indforstået og kultisk underafdeling af gysergenren, han diverterer med. Bogen har undertitlen En fortælling i H.P. Lovecrafts Cthultu-mytologi. H.P. Lovecraft (1890-1937) var en excentrisk særling med større litterære ambitioner end evner. Han skrev en del historier om onde væsener, der ventede på at overtage herredømmet på Jorden, og den uhyggeligste af disse var Cthulhu. Dennis Jürgensen skriver bedre end H.P Lovecraft, men han er til gengæld ikke i besiddelse af dennes dæmoni og patetiske vanvid. Til gengæld har Dennis Jürgensen noget, som H.P. Lovecraft er totalt blottet for: Humor! Hovedpersonen Harry Norton er en virkelig morsom og kærlig parodi på Raymond Chandlers privatdetektiv Philip Marlowe, og hans partner er en virkelig ond karikatur af den såkaldte "dumme blondine". Historien er behændigt disponeret og bygget op som en traditionel kriminalintrige. En velskrevet og underholdende bog, der henvender sig både til unge og voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 1997

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 12. feb. 1997

Dennis Jürgensen bevæger sig med denne nye titel i genrerne krimi, gys og fantasy. Den vil, i lighed med hans seneste udgivelser Sidste time, Ikke en fjer bedre og Mørkeleg blive meget efterspurgt blandt drengene fra 7.-10.kl. Privatdetektiv Norton er hyret til at finde en ikke helt almindelig gudestatue. Som assistent har han Tippi Tulip, en naiv lysblond overklassesild. D.Jś beskrivelse af denne kvinde holdes i en friskfyragtig stil. I byen Arkham bliver de hurtigt indrulleret i en verden blandt hængte mænd, kaldet svingere, der kan genopstå, mudder og blodspor, der forsvinder, og hvor hjernerne bliver påvirket til falske sanseindtryk. Romanen er fuld af spænding, og sprogligt er der fuld fart over feltet. Forsiden vil appellere til læserne. Den viser detektiven og assistenten på vej til de hængte mænds hus, hvor 5 hængte mænd svæver i himmelhøjde.


Det fri aktuelt

d. 19. feb. 1997

af

af

Steffen Larsen

d. 19. feb. 1997