Bøger / skønlitteratur / roman

De heldige


Beskrivelse


Historien om den velhavende polsk-jødiske familie Kurc, der brutalt skilles fra hinanden under den tyske invasion af Polen i 1939. Under store lidelser kæmper de sig hver især gennem krigsårene. Er det overhovedet muligt at overleve holocaust som jøde?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 10. feb. 2020

Enestående familiehistorie fra 2. verdenskrig om en polsk-jødisk familie, der spredes for alle vinde og på flere kontinenter, da tyskerne besætter Polen i 1939. Mirakuløst kan de samles syv år senere og se hinanden i øjnene. For alle der holder af en gribende historie fra krigens tid.

Forfatteren finder først som voksen ud af sin families polsk-jødiske afstamning og går i gang med at researche og tale med sine slægtninge for at kunne skildre familien Kurcs historie i denne roman. Få måneder før krigen vælter ind over Polen i 1939 møder vi dem ved påskebordet, ægteparret Sol og Nechuma og deres 4 voksne børn, svigerbørn og et enkelt barnebarn. Den ældste søn, det 5. barn, Addy, opholder sig i Frankrig og har ikke kunnet rejse ind i Polen. Krigen splitter dem og de undgår hverken arbejdslejre, deportation, tvangsarbejde, sult, nød eller de utroligste lidelser. En stærk familiefølelse og håbet om en genforening holder dem oppe hver for sig. Skal det virkelig lykkes at overleve?.

En rørende, dramatisk fortælling fra en historisk periode, vi til stadighed overvældes af og aldrig ophører med at ville læse om. Denne viser os en mirakuløs vinkel, en gruppe mennesker der overlever på trods, og det er ekstra bevægende at der fortælles på baggrund af virkelige skæbner uden ekstraordinære iscenesættelser.

Alt det lys vi ikke serDet glemte brevSarahs nøgle, Det glemte brev og Sarahs nøgle vil også interessere læserne af denne romanAlt det lys vi ikke ser, og Sarahs nøgle vil også interessere læserne af denne romanAlt det lys vi ikke ser, Det glemte brev og vil også interessere læserne af denne roman.


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. apr. 2020

Historien om den polsk-jødiske familie Kurc og deres oplevelser efter tyskerne invaderede Polen i 1939 er uforglemmelig og gribende og samtidig meget velskrevet. Seks millioner jøder omkom under Holoc...


Weekendavisen

d. 6. mar. 2020

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 6. mar. 2020