Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De Hemmelige Youtubere


Beskrivelse


Magnus og Selma er med i en YouTube-konkurrence og laver videoer som "De Hemmelige youtubere". Men kan de vinde over Kristian og Victor, klassens populære drenge, som også deltager i konkurrencen?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. feb. 2019

Magnus følger "Kongen af YouTube", og han laver en konkurrence på YouTube. Sammen med veninden Selma, laver Magnus videoer som "De Hemmelige Youtubere". Men kan de vinder over Kristian og Victor, klassens populære drenge, som også deltager i konkurrencen? Til tweens fra 9 år om venskab mellem dreng og pige, om mobning og om YouTube.

Magnus har et stort modermærke i ansigtet og mobbes af Kristian og Victor. Hans barndomsveninde Selma hjælper ham, men Magnus synes det er pinligt at være ven med en pige. Hjemme ser Magnus videoer fra "Kongen af YouTube", og han udskriver en konkurrence. Da Selma ikke må lave YouTube-videoer og Magnus ikke vil filmes med sit modermærke, beslutter de at blive "De Hemmelige Youtubere" i forklædning. Når Magnus tager forklædningen på, føler han sig som en anden, og han husker hvor sjovt det var sammen med Selma da de var små. Både "De Hemmelige Youtubere" og Kristian og Victor fra klassen går videre i konkurrencen. Men så får de en svær udfordring, hvor de ikke længere kan være anonyme. Historien fortælles i 10 kapitler og suppleres af små tegninger. Forfatteren har tidligere skrevet serien "Roller kids", hvor 1.del er Skolens bedste band.

En spændende historie om det populære YouTube, men samtidig relevant om venskaber og mobning. Bogen er hurtigt læst, da sproget flyder let og er fyldt med dialog.

Til læsere, som kan lide Selfie SimonLucy Lockets online-skandale og Lucy Lockets online-skandaleTil læsere, som kan lide Selfie Simon og .


litteratursiden.dk

d. 8. mar. 2019

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 8. mar. 2019

Fra outsidere til youtubere. Maria Rørbæk romandebuterer med en fin fortælling for tweens om at skille sig ud og stå ved sig selv. 11-årige Magnus har et stort, sort modermærke rundt om det ene øje og...


Weekendavisen

d. 24. maj 2019

af

af

Emil Blichfeldt

d. 24. maj 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 4 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 4 (2019)